Πολιτική

Στη Νέα Υόρκη ο Γιώργος Γεραπετρίτης: Στο επίκεντρο η συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες

Παρέμβαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας και επαφές για τη Μέση Ανατολή

Με το βλέμμα στραμμένο στη Μέση Ανατολή και με αιχμή το ραντεβού με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης μεταβαίνει από αύριο, 27 Ιανουαρίου, στη Νέα Υόρκη, όπου θα παραμείνει έως και τις 31 του μήνα.

Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, στις 9:00 π.μ., ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας θα συναντηθεί με την ειδική εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένα Έθνη για τα Παιδιά και τις Ένοπλες Συγκρούσεις, Βανέσα Φραζίρ. Στη συνέχεια, ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα παρέμβει στην Ανοικτή Συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Μέση Ανατολή, ενώ το απόγευμα, στις 3:30 μ.μ., θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Το ίδιο απόγευμα, στις 5:30 μ.μ., ο υπουργός Εξωτερικών θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Council on Foreign Relations, με επίκεντρο τον ρόλο της Ελλάδας σε ένα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον.

Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, στις 12:30 μ.μ., θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «From the High Seas to the Consumer: Securing Maritime Trade and the Global Economy».

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καρυστιανού για 25η Μαρτίου: Ως νέος Κολοκοτρώνης να φέρουμε την ελευθερία και τη δικαιοσύνη στην πατρίδα μας
Με ανάρτησή της στα social media συνέδεσε το μήνυμα της εθνικής επετείου με την αντίσταση στη λήθη και την αδικία, απευθύνοντας ιδιαίτερο κάλεσμα στη νέα γενιά
Μαρία Καρυστιανού 88