Πολιτική

“Στο γραφείο του Τσοχατζόπουλου άνοιγαν σαμπάνιες πριν γίνουν οι παραγγελίες”

Με την κατάθεση του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, άνοιξε σήμερα τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση του ο κ. Χατζηνικολάου επανέλαβε την εκτίμηση του, την οποία έχει αναφέρει και σε ρεπορτάζ του στην εφημερίδα «Realnews», ότι μέρος της μίζας έχει καταλήξει στον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, εστιάζοντας στο γεγονός ότι ο στενός του συνεργάτης Γιάννης Μπέλτσιος ήταν πληρεξούσιος της «Ferostaal».

Μάλιστα, ο κ. Χατζηνικολάου φέρεται να κατέθεσε στα μέλη της επιτροπής ότι στο πολιτικό γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου «άνοιγαν σαμπάνιες λίγο πριν γίνουν οι παραγγελίες».

Ακόμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Χατζηνικολάου αναφέρθηκε και στο ρόλο του ΚΥΣΕΑ, κάνοντας λόγο για «ανέφελες συνεδριάσεις» και τονίζοντας ότι κανείς δεν έφερε αντίρρηση στις αποφάσεις που ελήφθησαν.

Ο κ. Χατζηνικολάου, τόνισε την ανάγκη διερεύνησης της υπόθεσης και μετά την λήξη θητείας του κ. Τσοχατζόπουλο, καθώς, όπως ανέφερε επικαλούμενος πληροφορίες του, οι Γερμανοί, μετά τη λήξη της θητείας του κ. Τσοχατζόπουλου, ανησυχούσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υπαναχωρούσε από τη σύμβαση, ωστόσο, όπως είπε, η επόμενη κυβέρνηση δεν προέβη σε καμία ενέργεια.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο κ. Χατζηνικολάου κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ότι «κατά τη φάση παραλαβής των προβληματικών υποβρυχίων, οι Γερμανοί αγωνιούσαν μήπως η ελληνική κυβέρνηση υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, όμως ο τότε υπουργός Άμυνας (σ.σ.: Ευάγγελος Μεϊμαράκης) δεν προέβη σε καμία ενέργεια».

Η κατάθεση Τέλλογλου

Τρεις ώρες κατέθετε στην προανακριτική ο Τάσος Τελλογλου και σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι δεν γνωρίζει αν τα λεφτά κατέληξαν στον κ. Τσοχατζόπουλο, αλλά η γερμανική δικαιοσύνη είναι πεπεισμένη για δωροδοκία αξιωματούχου κράτους μέλους της Ε.Ε.

«Δεν ξέρω αν ο πρώην υπουργός Άμυνας πήρε λεφτά. Δεν προκύπτει από το υλικό, αλλά το γερμανικό κατηγορητήριο με ημερομηνία 11/4/2011 που σχηματίστηκε μετά την απολογία στελεχών γερμανικών εταιριών στη γερμανική δικαιοσύνη, μιλά για δωροδοκία αξιωματούχου σε χώρα μέλος της ΕΕ, είτε αιρετού είτε ανώτερου κρατικού λειτουργού, όχι όμως αξιωματικού».

Όπως είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τέλλογλου, από τις 246 σελίδες του γερμανικού κατηγορητηρίου οι 220 αναφέρονται στην Ελλάδα.

Με την κατάθεση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των εργασιών της Επιτροπής. Το πρωί της Παρασκευής έχουν κληθεί να καταθέσουν οι δημοσιογράφοι Μάκης Πολάτος και Γιάννα Παπαδάκου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τον Φεβρουάριο το πρόγραμμα του κόμματος Καρυστιανού – Χωρίς αριστερά και δεξιά καπέλα, λέει η Μαρία Γρατσία
Η στενή συνεργάτιδα της τέως προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών επεσήμανε ότι προτεραιότητα αποτελεί «η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και του κοινού καλού»
Η Μαρία Καρυστιανού
Γιάνης Βαρουφάκης: Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά – «Αυτά που λέτε είναι η χαρά του διακινητή»
Σπύρος Χαριτάτος και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στον Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με το μήνυμα που μπορεί να πέρασε όταν μίλησε πρώτη φορά για την προσωπική του εμπειρία από τη χρήση ναρκωτικών
Γιάνης Βαρουφάκης
7
Το Μαξίμου «έκοψε» τον Κώστα Ανεστίδη από τη συνάντηση της Δευτέρας - «Θα πάω για να εκπροσωπήσω τους αγρότες» επιμένει ο αγροτοσυνδικαλιστής
Όπως γράφει και στην στήλη της η Χριστίνα Κοραή, Μαρούδας, Τζέλλας και Αλειφτήρας του ζητούν να διευκολύνει την επιτροπή και να φύγει μόνος του, ενώ πιέσεις του ασκούν και άλλοι αγρότες μετά τα χυδαία σχόλια για τον πρωθυπουργό
Ο Κώστας Ανεστίδης
90
Οι προσδοκίες της κυβέρνησης από τη συνάντηση με τους «σκληρούς» των μπλόκων – Οι απαράβατοι όροι και το μήνυμα
Η νέα συνάντηση Μητσοτάκη – αγροτών «κλείδωσε» μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις, κι ενώ η κυβέρνηση έχει κάνει απολύτως σαφές, ότι δεν πρέπει να περιμένουν επιπλέον μέτρα πέραν αυτών που έχουν ήδη ανακοινωθεί
τρακτέρ