Πολιτική

Στο μικροσκόπιο των θεσμών το “πάγωμα” των ασφαλιστικών εισφορών

Κρίσιμο ραντεβού σήμερα του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα ασφαλιστικά (κυρίως για το «πάγωμα» των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών). Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη αν δεν γίνει δεκτή η ρύθμιση αυτή να προχωρήσει μονομερώς στην εφαρμογή της.

Στο τραπέζι θα πέσουν και τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια (με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη και εκπροσώπων της Τραπέζης της Ελλάδος), και για την πάταξη της διαφθοράς και τη χρηματοδότηση των κομμάτων, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών αναχωρούν αύριο από την Αθήνα και η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει κλείσει το σύνολο των ορόσημων- ουρά της πρώτης αξιολόγησης, αλλά και να έχει προετοιμάσει σε βασικά σημεία της τη δεύτερη αξιολόγηση που θα ακολουθήσει από τα μέσα Οκτωβρίου.

Νωρίτερα υπήρξε συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας. Επί τάπητος τέθηκαν η εκτέλεση του τρέχοντος και το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, καθώς και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2017- 2020 με έμφαση στους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2019 και μετά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για συνάντηση Γεραπετρίτη με Ρούμπιο: «Απάντηση» σε όσους βλέπουν «απομόνωση» της Ελλάδας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε σημαντική την επικείμενη επαφή του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, κάνοντας λόγο για ένδειξη του επιπέδου των ελληνοαμερικανικών σχέσεων
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Μάρκο Ρούμπιο
Μαρία Καρυστιανού: «Θέλουμε να μάθουμε από ποια ουσία πέθαναν οι άνθρωποι μας»
Συνεχίζεται η δίκη για τα χαμένα βίντεο της τραγωδίας στα Τέμπη - «Έχουμε μια δίκη παρωδία στην οποία αναγκαστικά συμμετέχουμε, χωρίς όμως να σταματούμε να καταγγέλλουμε αυτά που γίνονται»
Η Μαρία Καρυστιανού έξω από το δικαστήριο Λάρισας
Κυριάκος Μητσοτάκης για κατώτατο μισθό: Τέλος Μαρτίου οι ανακοινώσεις
Στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής ο πρωθυπουργός συνέδεσε την επικείμενη αναπροσαρμογή με την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέα Δημοκρατία για επίθεση στο γραφείο της Χριστίνας Αλεξοπούλου: «Τα στελέχη μας δεν εκφοβίζονται ούτε πτοούνται από τέτοιες ενέργειες»
Η Πειραιώς καταδικάζει τον βανδαλισμό στο πολιτικό γραφείο της βουλευτού Αχαΐας και καλεί τα κόμματα να τοποθετηθούν απέναντι σε φαινόμενα πολιτικής βίας
Χριστίνα Αλεξοπούλου, επίθεση στο γραφείο