Πολιτική

Στο πάγο οι σχέσεις με Καραμανλή- “κόβει” άλλους τέσσερις ο Σαμαράς μέχρι το συνέδριο

Νέα λίστα με τρανταχτά ονόματα στελεχών που συνδέθηκαν με την Κυβέρνηση Καραμανλή ετοιμάζεται να βγάλει ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι σχέσεις του νέου προέδρου με τον πρώην Πρωθυπουργό βρίσκονται στο ναδίρ. Λέγεται πως η κίνηση Σαμαρά να δείξει την πόρτα της εξόδου σε Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη αιφνιδίασε τον Κ. Καραμανλή και δεν είναι λίγα τα στελέχη της καραμανλικής πτέρυγας που πλέον δεν θέλουν να περάσουν καν από την οδό Ρηγίλλης.
Στο δρόμο για το συνέδριο από 25 ως 27 Ιουνίου το περιβάλλον Σαμαρά μιλά για νέες εκκαθαρίσεις, ακούγονται τα ονόματα των κυρίων Κοντού, Μπασιάκου, Δούκα και Τσιτουρίδη καθώς εντάσσονται στην … ομάδα όσων πλήγωσαν την παράταση.
Την ώρα πάντως που η πλευρά Σαμαρά ετοιμάζεται να πάει στο συνέδριο χωρίς “βαρίδια” και “εξαρτήσεις” όπως συχνά πυκνά αναφέρει ο νέος αρχηγός, ο Κώστας Καραμανλής φαίνεται να αναθεωρεί το σχέδιο δημόσιας εμφάνισης-παρέμβασης.
Ο πρώην Πρωθυπουργός θα επιμείνει στη σιωπή, τηρώντας ίσως στάση αναμονής. Κάποιοι πάντως λένε ότι με αυτή του τη στάση μεγαλώνει ο εκνευρισμός της Ρηγίλλης, καθώς περίμεναν έστω μια αντίδραση μετά την ευθεία βολή Σαμαρά πως δεν απολογείται για το χθες.
Άλλοι ωστόσο θυμίζουν με νόημα πως όλοι όσοι σήμερα αποτελούν την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. έχουν εκλεγεί επί Καραμανλή και πως οι κινήσεις Σαμαρά γίνονται σε τεντωμένο σχοινί.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Kυριάκος Μητσοτάκης: Η τρυφερή φωτογραφία με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι στα Χανιά και οι ευχές για το «Χριστός Ανέστη»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, παρακολούθησαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου την Ακολουθία της Αναστάσεως στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Κορακιών στα Χανιά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι
Το πασχαλινό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη: Να ανοίξουμε τον δρόμο για την Ελλάδα της ελπίδας – Η πατρίδα χρειάζεται επανεκκίνηση
Στο μήνυμά του για το Πάσχα, ο Νίκος Ανδρουλάκης στάθηκε στο βαθύτερο νόημα των ημερών, τονίζοντας πως συμβολίζουν τη μετάβαση από την...
Νίκος Ανδρουλάκης 6
Σφοδρή επίθεση Καστανίδη σε Ανδρουλάκη: «Δεν θα καθορίσει την πολιτική μου παρουσία»
Ο πρώην υπουργός μιλά για «δολιότητα» πίσω από την πρόβλεψη για όριο θητειών και υποστηρίζει ότι η αλλαγή στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ έγινε για τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια
Χάρης Καστανίδης