Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Στόλτενμπεργκ: Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν για διάλογο

Σύνοδος Κορυφής
Φωτογραφία αρχείου

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Ποια θα είναι η διαδικασία διαλόγου ανάμεσα στις δύο χώρες. Κυβερνητικές πηγές τηρούν στάση αναμονής.

Ραγδαίες είναι οι διπλωματικές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, καθώς ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε πως Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου. Όπως αναφέρει στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, θα γίνουν συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο για να φτιάξουν ένα μηχανισμό αποφυγής συγκρούσεων. Πάντως, μέχρι στιγμής, κυβερνητικές πηγές τηρούν στάση αναμονής.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό, πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεδιάσκεψη με την Άγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, ο Ερντογάν τόνισε πως η στήριξη που προσφέρουν ορισμένες χώρες προς την “εγωιστική και άδικη στάση της” Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι απαράδεκτη.

Click4more: “Κλείδωσε” η αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας – Αντίστροφη μέτρηση για την υπογραφή της

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται οτι ” ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις προσπάθειες της Μέρκελ στην επίλυση του προβλήματος στην Ανατολική Μεσόγειο που προκλήθηκε από βήματα ή πρωτοβουλίες της Ελλάδας ή χωρών που την υποστηρίζουν”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις