Πολιτική

Στουρνάρας: Είμαστε έτοιμοι για την έλευση της τρόικας

Ολοκληρώθηκε η νέα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα η συζήτηση αφορούσε την πορεία του προϋπολογισμού, την προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει της άφιξης της τρόικας αλλά και τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την καλύτερη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων.

Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Οικονομικών η κυβέρνηση είναι έτοιμη για την έλευση της τρόικας.

Η νεα ημερομηνία σταθμός θεωρείται η 12η Απριλίου όταν στο Eurogroup που έχει ορισθεί θα κριθούν πολλά για την εκταμίευση των δόσεων.

Με τις εκτιμήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας η “μαύρη τρύπα” στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, την οποία ο κ. Στουρνάρας πάντως διέψευσε σήμερα, φτάνει το 1 δισ. ευρώ.

Τι σημαίνει αυτό; Νεα μέτρα!  Η τρόικα θα φτάσει στην Αθήνα στις 4 Απριλίου και από την επίσκεψη αυτή θα κριθούν πολλά. Κυρίως όμως η δόση των 2,8 δισ.

Το κυβερνητικό επιτελείο πρέπει να έχει βρει λύσεις για τα εξής: Απολύσεις στο Δημόσιο και χαράτσι. Ειδικά για το πρώτο, η τρόικα απαιτεί 26.000 απολύσεις ενώ το θέμα της κινητικότητας και της αξιολόγησης είναι στον αέρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κεδίκογλου: Μέσω ΔΕΗ και φέτος το χαράτσι αλλά αισθητά χαμηλότερο
 

Ξανά στο τραπέζι οι απολύσεις στο Δημόσιο – Έρχεται η τρόικα, τρέχουν να κλείσουν τις τρύπες με φόρους

Νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη

Στουρνάρας: Δεν έχει λήξει το θέμα με το χαράτσι

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφί» Κακλαμάνη κατά Κικίλια για την «υιοθεσία» του παιδιού του 53χρονου λιμενικού: «Οι υπουργοί να κοιτούν τα υπουργεία τους και να μην χτυπούν ανοικτές πόρτες»
Το 2010, με ομόφωνη απόφαση, η Βουλή αποφάσισε για τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος των Ενόπλων Δυνάμεων, να στηρίζει τα παιδιά τους οικονομικά. Το 2011 το μέτρο επεκτάθηκε γενικότερα σε όλους τους ένστολους
Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης 9
«Σφάχτηκαν» Κέλλας και Λιακούλη στη Βουλή για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - «Αποτύχατε παταγωδώς», «Αυτά που λέτε είναι εκτός πραγματικότητας»
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι είναι σοκαριστική η απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στον εμβολιασμό των ζώων παρά τις οδηγίες του αρμόδιου επιτρόπου της ΕΕ
Ευαγγελία Λιακούλη