Πολιτική

Στουρνάρας: Η Ελλάδα πήγε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο

«Όλοι θεωρούν πια ότι η Ελλάδα, όπως αναφέρθηκε και στις συναντήσεις του ΔΝΤ, πήγε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο. Και αυτό έχει σημασία και όλοι ενδιαφέρονται αυτή η πρόοδος να συνεχιστεί» δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Σουρνάρας έκανε η δήλωση αυτή απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την εικόνα που αποκόμισε από τις μέχρι τώρα επαφές του στην Ουάσιγκτον.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Όπως ανέφερε, στο περιθώριο των συναντήσεων αυτών, μίλησε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, με πολλούς τραπεζίτες από ιδιωτικές τράπεζες και με μεγάλα funds.

Ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε ότι, τις επόμενες μέρες, θα δει στελέχη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και αύριο Κυριακή θα συναντηθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην ερώτηση «αν περνάμε στην καινούρια φάση, στο επόμενο στάδιο», ο κ. Στουρνάρας τόνισε: «αυτό ακριβώς θέλουμε. Να περάσουμε σε μια καινούρια σχέση».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: «Η Ελλάδα μεγιστοποιεί τις επιλογές μας για την προμήθεια φυσικού αερίου» – Η επίσκεψή του την Κυριακή στην Αθήνα επισφραγίζει τη συμφωνία
Το LNG που εισάγεται στην Ελλάδα θα διανέμεται μέσω του Κάθετου Διαδρόμου, αγωγού που συνδέει την Ελλάδα με Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, αλλά και την Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
6