Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Στυλιανίδης: “Στοχευμένα, σε σχολεία σε “δύσκολες” περιοχές, θα δοθεί το υπόλοιπο κονδύλι για τη θέρμανση”

Στυλιανίδης: “Στοχευμένα, σε σχολεία σε “δύσκολες” περιοχές, θα δοθεί το υπόλοιπο κονδύλι για τη θέρμανση”

Στα σχολεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα θέρμανσης, θα δοθεί το υπόλοιπο κονδύλι, όπως δήλωσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ για τα προβλήματα θέρμανσης που παρατηρούνται στα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, επεσήμανε: «Φέτος, είχαμε προϋπολογίσει 80 εκατ. ευρώ, για τη θέρμανση των σχολείων. Δώσαμε ήδη 60 εκατ., τα οποία επαρκούν για τη λειτουργία των σχολείων, μέχρι το πέρας των εορτών. Σχεδιάζουμε να δώσουμε -στοχευμένα- ένα κομμάτι από τα εναπομείναντα 20 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, προκειμένου να καλυφθούν σχολεία, σε δύσκολες περιοχές, για όλο το χειμώνα».

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε, επίσης, ότι δόθηκαν χρήματα για τοπικά έργα, σημειώνοντας ότι «διενεμήθη το σύνολο της ΣΑΤΑ στους δήμους (299 εκατ. ευρώ), μέσα από τα οποία, θα επανεκκινήσουν 1.040 έργα και θα ξεκινήσουν νέα».

Αναφορικά με τη διαθεσιμότητα στους δήμους, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι έχει βγει εγκύκλιος, «ώστε όλοι οι δήμοι να καταγράψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες και οι θέσεις να καλυφθούν από όσους θα τοποθετηθούν στις λίστες διαθεσιμότητας».

Και επίσης σημείωσε: «Το θέμα επιλύεται και επιλύεται χωρίς απολύσεις, διότι αν καταγραφούν οι ανάγκες, απορροφούνται όσοι τεθούν σε διαθεσιμότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε