Πολιτική

Süddeutsche Zeitung: “Λαϊκιστής ο Τσίπρας”

Η γεμανική εφημερίδα, σε αφιέρωμά της με τίτλο "Η ώρα των λαϊκιστών", κάνει αναφορά στην αναμενόμενη, όπως αναφέρει, άνοδο της δημοτικότητας των λαϊκιστών. Ανάμεσα στους ηγέτες, κυρίως ακροδεξιών κομμάτων, συγκαταλέγει και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα τον χαρακτηρίζει με τη λέξη “Wutfänger”, που μπορεί να ερμηνευθεί ως “συλλέκτης της οργής” ή “μπόγιας της αγανάκτησης” και υποστηρίζει πως έτσι χαρακτηρίζεται ο Αλέξης Τσίπρας στην Ελλάδα, επειδή “κατάφερε κατά τη διάρκεια της κρίσης να αυξήσει σε τέτοιο βαθμό το ποσοστό ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τους κυβερνώντες συντηρητικούς”.

Σ’ αυτή τη… λίστα, βρίσκονται, επίσης, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία, Μαρίν Λεπέν, ο ολλανδός ακροδεξιός Γκέερτ Βίλντερς, ο βρετανός εθνικιστής Νάιτζελ Φάρατζ, ο σουηδός ομοϊδεάτης του Τζίμι Άκεσον και ο ιταλός λαϊκιστής Μπέπε Γκρίλο.

Πάντως στο δημοσίευμα διευκρινίζεται πως “ο κ. Τσίπρας δεν είναι καθ` εαυτόν ευρωσκεπτικιστής, αλλά επικρίνει επίμονα τους όρους λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα”.

Ακόμη, αναφέρεται ότι στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι “να αλλάξει την πολιτική στην ευρωζώνη, στην κατεύθυνση ενός New Deal υπέρ της ανάπτυξης” και ότι “απαιτεί «κούρεμα του χρέους» των χωρών του Νότου”.

“Ο Τσίπρας θεωρεί συμβολική και κολακευτική την απονομή του χρίσματος του επικεφαλής υποψηφίου στις ευρωεκλογές, αλλά πραγματικός του στόχος είναι να γίνει πρωθυπουργός στην Ελλάδα”, αναφέρει το δημοσίευμα κλείνοντας.
Πηγή: Deutsche Welle

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσίπρας: “Σιχαίνομαι” τη λιτότητα, “φοβάμαι” τη ΛεΠέν

Α. Τσίπρας από Μυτιλήνη: Go back κυρία Μέρκελ και κύριε Σόιμπλε


Μπέπε Γκρίλο: “Αν κερδίσουμε τις Ευρωεκλογές, θα ζητήσω από τον Ναπολιτάνο να σχηματίσω κυβέρνηση”

Τσίπρας: “Σιχαίνομαι” τη λιτότητα, “φοβάμαι” τη ΛεΠέν

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Είστε πάντα εκνευρισμένος, αλλά σήμερα κοκκινίσατε – Παρουσιάζεστε ως ένα κακέκτυπο του ’80 χωρίς το χάρισμα του Ανδρέα Παπανδρέου
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη για «ηθική α λα καρτ» - Ανδρουλάκης: Δεν έχω το ταλέντο σας στη διαφθορά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
76
Μητσοτάκης σε Κωνσταντοπούλου: «Μην γκαρίζετε» – Κακλαμάνης: «Αν δεν σας αρέσω, κάντε μου πρόταση μομφής»
«Σταματήστε να φωνάζετε. Δεν είστε εδώ πέρα στο δικαστήριο να υπερασπίζεστε τους βιαστές» - «Ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
52
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μόνη ενδεδειγμένη λύση η Εξεταστική – Άλλο καταλογισμός ευθυνών κι άλλο κυνήγι μαγισσών
«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν επί δεκαετίες ανοικτή πληγή» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Λεκτική αντιπαράθεση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Σταματήστε να γκαρίζετε» της είπε - Επίθεση σε Φάμελλο και Ανδρουλάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
28