Πολιτική

Σχεδόν έτοιμο το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Εξορμήσεις σε όλη την χώρα το επόμενο διάστημα

Οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Ο Νίκος Χριστοδουλάκης και η ομάδα στελεχών, που τον πλαισίωσε, ολοκληρώνουν τη συγγραφή και πλησιάζει η ώρα το πρόγραμμα θέσεων να τεθεί υπόψιν των βουλευτών και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου στην κοινή συνεδρίαση Π.Σ.- Κ.Ο. που προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα.

Στα τέλη Ιουλίου θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση για την διαβούλευση με τους πολίτες σε μια ειδική εκδήλωση εκτός Αθηνών, ίσως στην Κρήτη.

Όλες τις προηγούμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί εξορμήσεις κλιμακίων στελεχών στην Καβάλα, στην Κόρινθο, στην Καλαμάτα, στις Σέρρες, στην Κατερίνη, στη Λέσβο και στην Αττική.

Αν δεν υπάρξει τελικά εκλογικός αιφνιδιασμός το Σεπτέμβριο, ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου θα είναι αφιερωμένος σε μπαράζ εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα με κατάληξη στην προγραμματική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής. 

Οι βασικοί άξονες

Κατά πληροφορίες στο νέο κείμενο περιγράφονται πολιτικές εκσυγχρονισμού, ψηφιοποίησης και βιώσιμης ανάπτυξης με καινοτομία και εξωστρέφεια για τους τομείς της μεταποίησης, του αγροτικού τομέα, του τουρισμού, του πολιτισμού, των δικτύων ενέργειας και των μεταφορών με κύρια πηγή χρηματοδοτήσεων τους αναξιοποίητους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Παρουσιάζεται σχέδιο πλήρους και ομαλής απανθρακοποίησης της παραγωγής ενέργειας, χωροθέτησης βιομηχανικών εγκαταστάσεων με σύγχρονα πρότυπα και περιβαλλοντική προστασία. Προβλέπονται σχέδια χρηματοδοτήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις νεοφυείς (start-ups).

Ξεχωριστή θέση κατέχει το κεφάλαιο για την «Ψηφιακή Ελλάδα» ένα ολιστικό σχέδιο κι όχι απλώς αποσπασματικές ψηφιοποιήσεις λειτουργιών του δημοσίου. 

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής για νέα ζευγάρια με την ανέγερση χιλιάδων κατοικιών από το Ταμείο Ανάκαμψης με ταυτόχρονη στήριξη της Εργασίας, σε όλες τις σύγχρονες μορφές της (ψηφιακές πλατφόρμες κλπ) με κανόνες και αξιοπρέπεια. 

Για την Υγεία περιλαμβάνονται προτάσεις για ένα επαρκώς στελεχωμένο και οργανωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Προληπτικής Υγείας αλλά και αύξηση των ΜΕΘ. Στο τομέα των Συντάξεων προτείνεται η επαναφορά του ΕΚΑΣ που το ΠΑΣΟΚ θέσπισε. 

Όσον αφορά τις δημοσιονομικές προοπτικές δίνεται έμφαση στην καλύτερη είσπραξη εσόδων και την φορολόγηση πλούτου με συγκράτηση και αξιολόγηση δημοσίων καταναλωτικών δαπανών. Άντληση επενδυτικών πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μεγάλο μέρος των θέσεων αφορά σειρά μεταρρυθμίσεων στο Κράτος και την Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση για περισσότερη διαφάνεια και αξιοκρατία μέσω και της αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας. Ένας τομέας που το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ιστορική και αξιακή παρακαταθήκη (ΑΣΕΠ, Διαύγεια, Ανεξάρτητες Αρχές κλπ). Εκσυγχρονισμός και επιχειρησιακή αναβάθμιση των σωμάτων ασφαλείας και της Πολιτικής Προστασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αντόνιο Κόστα: Σταθερότητα, ανάπτυξη και ανθεκτικότητα οι προτεραιότητες
Όπως αναφέρει ο Έλληνας πρόεδρος του Eurogroup, εξετάστηκε, επίσης, ο τρόπος με τον οποίο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Eurogroup μπορούν να εμβαθύνουν περαιτέρω την καθιερωμένη συνεργασία τους
Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα
Ο Πολάκης επιτέθηκε στον Πιερρακάκη και του ευχήθηκε να αποτύχει στο έργο του στο Eurogroup
«Από την ΠΑΣΠ της ΑΣΟΕ ,στην αυλή του Σημίτη, μετά στο γραφείο του Παπανδρέου και ύστερα στην άυλη του Βενιζέλου κλείνοντας τον πασοκικό του κύκλο ανέλιξης», γράφει μεταξύ άλλων
Ο Πολάκης επιτέθηκε στον Πιερρακάκη και του ευχήθηκε να αποτύχει στο έργο του στο Eurogroup 23
Παύλος Μαρινάκης: «Η Ελλάδα του φραπέ ανήκει στο παρελθόν» – «Ο κ. Ανδρουλάκης πήγε να παίξει το παιχνίδι της κουμπαριάς»
«Τουλάχιστον ας πάρει το μάθημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τη σημερινή ημέρα, ότι πολιτική με οικογενειακή ή ευθύνη της κουμπαριάς δεν γίνεται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης