Πολιτική

Συμφωνία: Θετική αντίδραση Γερμανών βουλευτών στην ελληνική πρόταση

Θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις για τις ελληνικές προτάσεις για συμφωνία και από βουλευτές της Γερμανίας

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής Άξελ Σέφερ (SPD) χαρακτήρισε θετική τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η Ελλάδα στους θεσμούς και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας .

Οι προτάσεις «είναι μια σημαντική πρόοδος, διότι τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν» σε αυτές, δήλωσε ο Σέφερ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό SWR.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτή η λίστα θα κριθεί επαρκής από τους πιστωτές της Ελλάδας, απάντησε: «Το ελπίζω».

Η Ελλάδα πρέπει να λάβει ένα ευρωπαϊκό πακέτο βοήθειας, εξήγησε ο ίδιος, «αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται νέα δημοσιονομικά μέτρα».

Ο Σέφερ εκτίμησε ότι θα υπάρξει πλειοψηφία για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας στη γερμανική βουλή. Όμως επεσήμανε ότι θα είναι πιο εύκολο να υπάρξει θετική ψήφος από τους βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών απ’ ό,τι από αυτούς των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ τάχθηκε υπέρ μιας τροποποίησης των ευρωπαϊκών κανόνων ώστε να μπορέσει να βοηθηθεί η Ελλάδα και να παραμείνει στην ευρωζώνη.

«Πιστεύω ότι οι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται, αλλά μόνο όταν μπορούν να τηρηθούν», είπε η Γκέρινγκ- Έκαρτ σε τηλεοπτική εκπομπή του ZDF. «Κάποιοι κανόνες θα πρέπει σε μια τέτοια κατάσταση να τροποποιούνται», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
32
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 26
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19