Πολιτική

Συμμορφωθείτε αλλιώς… Champions League με το κιάλι! “Σείεται” το ελληνικό ποδόσφαιρο

Η Κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να διορθώσει τις... παθογένειες που ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και ζήτησε τη βοήθεια των FIFA - UEFA. Ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτης ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Ελβετία με τους αξιωματούχους των διεθνών Ομοσπονδιών. Τζιάνι Ινφαντίνο και Αλεξάντερ Τσέφεριν θα βρεθούν το επόμενο διάστημα στην Αθήνα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Συμμόρφωση ή... αποκλεισμός για τις ελληνικές ομάδες από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα η αυστηρότερη ποινή!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με συμφωνία για ένα ευρύτερο πλαίσιο της συνεργασίας που θα υπάρχει με την UEFA ολοκληρώθηκαν οι επαφές του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη στην Νιόν με επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτά αποφασίστηκαν για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Σύμφωνα με όσα βγαίνουν από την πλευρά της Κυβέρνησης και μετά τις συναντήσεις που είχε και σήμερα ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της FIFA διαπιστώθηκε μια βασική συναντίληψη σε όσα ζητήματα συζητήθηκαν.

Click4more:Ινφαντίνο: Μήνυμα… συνεργασίας με την Κυβέρνηση! “Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές”

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία συμφώνησε να παρέχει τεχνική βοήθεια στην ελληνική πλευρά, παίρνοντας πρώτα εγγυήσεις από την κυβέρνηση ότι θα υλοποιηθούν οι προτάσεις της.

Ανάμεσα σε αυτές και η αποβολή των ομάδων που παραβιάζουν τους κανόνες της UEFA από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Ξεκάθαρος και ο Πέτσας για… κόκκινη κάρτα από τα κύπελλα Ευρώπης!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε την έλευση των FIFA και UEFA στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες και τόνισε πως υπάρχει ενδεχόμενο Grexit σε περίπτωση που οι ομάδες δεν συμμορφωθούν.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Πέτσας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha:

«Ο κ. Γεραπετρίτης είχε ένα εποικοδομητικό διήμερο με ανώτατα στελέχη της FIFA και της UEFA. Έχουμε δύο ξεκάθαρα αποτελέσματα: την επίσκεψη του προέδρου της UEFA τις επόμενες μέρες, καθώς και την επίσκεψη του κ. Ινφαντίνο το προσεχές διάστημα.

Υπάρχει μια συναντίληψη ότι μπορούμε μαζί να δούμε τα προβλήματα και τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού πρωταθλήματος. Αξιολογούμε ως θετικό ότι μαζί θα δούμε το θέμα. Εμείς θ’ ακολουθήσουμε πιστά τις συμβουλές που θα υπάρξουν από αυτή τη διαδικασία εξυγίανσης προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια αυστηρή εφαρμογή αυτών των συστάσεων.

Κι όταν λέω αυστηρή, εννοούμε πως μπορεί να φτάνει και μέχρι την αποβολή των ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αν δεν εφαρμοστούν οι συστάσεις της FIFA και της UEFA στο ακέραιο».

Δείτε όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας

Με πληροφορίες από: Alpha.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βολές» κατά του Νίκου Ανδρουλάκη από Τούρκο αντιναύαρχο, εκ των «αρχιτεκτόνων» της «Γαλάζιας Πατρίδας»
«Στην Καππαδοκία βρίσκεται ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του Ελληνισμού» είχε αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε δική του ανάρτηση, μετά την επίσκεψή του στην περιοχή
Νίκος Ανδρουλάκης
Γεωργιάδης για το ακίνητο Ανδρουλάκη: «Είναι αστείο να παίρνει μίσθωμα 1.000 ευρώ» – «Επαναλαμβάνει ψεύδη και συκοφαντίες» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Κανείς δεν νοικιάζει ακίνητο στο Δημόσιο χωρίς να το θέλει, για να το κάνει το ακίνητο μπαίνει σε διαγωνιστική διαδικασία» λέει ο υπουργός Υγείας - «Ο διαγωνισμός, οι προσφορές και η επιλογή έγιναν επί ΝΔ το 2009» απαντά το ΠΑΣΟΚ
Άδωνις Γεωργιάδης
Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων - «Οφείλουμε στην ποντιακή κοινότητα χρέος ευγνωμοσύνης»
«Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ανατρέχουμε με συγκίνηση σε ένα από τα πιο τραγικά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας: τη συστηματική εξόντωση 353.000 συμπατριωτών μας», έγραψε στα social media ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέα επίθεση Σαμαρά κατά της κυβέρνησης με βολές για την απόσυρση των Patriot από την Κάρπαθο: «Ας ξυπνήσουμε, επιτέλους»
«Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει, άμεσα, έκτακτη σύγκλιση κορυφής της Ε.Ε για τις απίστευτες τουρκικές απειλές. Δεν μπορεί να παραμένουμε αδρανείς όταν η Τουρκία εκτελεί σχεδιασμούς με βάθος δεκαετιών»
Αντώνης Σαμαράς 108