Πολιτική

Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Αλ Σίσι με… μηνύματα προς την Τουρκία – “Είμαστε υπέρ της Ελλάδας” (pics)

«Ορόσημο αποτελεί για τις σχέσεις των χωρών μας, καθώς και για την ευρύτερη περιοχή, η υπογραφή την 6η Αυγούστου και η θέση σε ισχύ της συμφωνίας μερικής οριοθέτησης της ΑΟΖ» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη συνάντησή της στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επεσήμανε ότι έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα και εκείνη προσωπικά, το γεγονός ότι υποδεχόμαστε σήμερα τον ηγέτη μιας μεγάλης, φίλης χώρας, πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή μας και πραγματικής ηγέτιδας δύναμης του μουσουλμανικού και αραβικού κόσμου.

«Μιας χώρας που συνδέεται με την Ελλάδα με μακραίωνες σχέσεις φιλίας, σεβασμού και πολιτισμού» πρόσθεσε και απευθυνόμενη προς τον Πρόεδρο αλ Σίσι εξέφρασε τη λύπη της «που η πανδημία δεν μας επιτρέπει να αποδώσουμε στην επίσκεψή σας την λαμπρότητα που θα θέλαμε».sakelaropoulou as sisi

Νέο μήνυμα προς την Τουρκία

Παράλληλα, η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στην έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας και παραβατικότητας και καταδίκασε την πρόσφατη αναζωπύρωση φαινομένων τρομοκρατίας, με θρησκευτική επίφαση, υπογραμμίζοντας ότι είναι αδιαμφισβήτητο πως οι θρησκευτικές αξίες δεν έχουν καμία σχέση με πράξεις εξτρεμισμού.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή και αναφέρθηκε στη μακροχρόνια σχέση που συνδέει τις δυο χώρες. Όπως σημείωσε, έχει επισκεφθεί την Ελλάδα πολλές φορές, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι συζητήσεις τους θα είναι εποικοδομητικές.

Συμφώνησε με την κ. Σακελλαροπούλου αναφορικά με την Συμφωνία της 6ης Αυγούστου, σημειώνοντας ότι θα συντελέσει στη σύσφιξη των διμερών σχέσεων και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συμφωνίες.

“Η Αίγυπτος θα είναι υπέρ των δικαιωμάτων της Ελλάδας”

Τόνισε, επίσης, ότι η Αίγυπτος θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα και υπέρ της Ελλάδας για τα δικαιώματά της, για οποιοδήποτε θέμα που αφορά στην ασφάλεια της χώρας και τα θαλάσσια σύνορα.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες, που εκδηλώθηκαν πρόσφατα, δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία, δεν έχουν καμία σχέση με το τι πιστεύει ο καθένας, αλλά πρόκειται για κινήσεις εξτρεμιστών, που δεν πρέπει να οδηγήσουν σε θρησκευτικές αντιθέσεις.sakelaropoulou as sisi sakelaropoulou as sisi sakelaropoulou as sisi sakelaropoulou as sisi sakelaropoulou as sisi tsolias tsolias

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: INTIME

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331