Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

Συνέδριο ΝΔ: Η 2η ημέρα των εργασιών – Όλες οι ομιλίες

Συνέδριο ΝΔ: Η 2η ημέρα των εργασιών – Όλες οι ομιλίες

Συνεχίζεται σήμερα Σάββατο (06.04.2024) το 15ο συνέδριο της ΝΔ, το οποίο συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος και από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Στη «γιορτή» της Ν.Δ. δίνουν το παρών 2.742 στελέχη από όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι των απόδημων Ελλήνων. 

Ο γενικός διευθυντής ΝΔ Ιωάννης Σμυρλής στην παρέμβασή του στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Όλοι νιώθουμε και βιώνουμε μια μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση στο άκουσμα της διπλής επετείου».

Δείτε τις εργασίες του συνεδρίου

«Σε μια χώρα που γέννησε τη δημοκρατία αλλά στη σύγχρονη ιστορία της οι δημοκρατικοί θεσμοί δοκιμάστηκαν σκληρά και επανειλημμένα δεν είναι αυτονόητη η αδιάλειπτη ομαλή και συνεχής εμβάθυνση της δημοκρατικής ζωής που όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες ζούμε εδώ και μισό αιώνα. Το αντίθετο. Είναι κατάκτηση και αποτέλεσμα των σωστών ιστορικά επιλογών της μεγάλης λαϊκής πατριωτικής κεντροδεξιάς φιλελεύθερης παράταξης που με αποφασιστικότητα οδήγησε τη χώρα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια διασφαλίζοντας έτσι ότι το «ανήκομεν εις τη Δύση δε θα έχει μόνο γεωπολιτικό αλλά και βαθιά δημοκρατικό θεσμικό αποτύπωμα» ανέφερε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Η ΝΔ δεν πρωταγωνιστεί τυχαία στην πολιτική ιστορία του τόπου, έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία, εκφράζει φιλελεύθερες και πρωτοπόρες ιδέες με επίκεντρο τον άνθρωπο». «Διαχρονικά υπηρετεί αξίες και αρχές, έμεινε πιστή στις ιδέες της γι αυτό είναι ένα ανθεκτικό και ισχυρό κόμμα». «Έχουμε οικοδομήσει όλα αυτά τα χρόνια μία σχέση εμπιστοσύνης με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» τόνισε και πρόσθεσε στη συνέχεια… «Έχουμε πρωταγωνιστήσει σε στρατηγικές επιλογές για την πατρίδα, σε εμβληματικές μεταρρυθμίσεις, έχουμε χαράξει στιβαρές μακρόπνοες πολιτικές που η ιστορία και ο χρόνος δικαίωσε και συνεχίζουμε να δημιουργούμε πολιτικές που απαντούν στα σύγχρονα προβλήματα και επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν στις προκλήσεις του μέλλοντος».

Έκανε αναφορά στη νίκη της ΝΔ σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, στην αποτελεσματική διακυβέρνηση της ΝΔ, την αντιμετώπιση μεγάλων κρίσεων χωρίς να αφήσει καμία Ελληνίδα και κανέναν Έλληνα πίσω. «Η ΝΔ ήταν είναι και θα είναι το κόμμα που πιστεύει και υπηρετεί το κοινωνικό κράτος», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε σε επιτεύγματα της διακυβέρνησης των πέντε τελευταίων ετών και ξεχωριστή μνεία έκανε στην επιστολική ψήφο και την ικανοποίηση μέσω αυτής ενός πάγιου αιτήματος του ελληνισμού.

Κλείνοντας συνόψισε όσα αισθάνεται στις λέξεις τιμή, υπερηφάνεια και σεβασμό.

Καλαφάτης: «Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια»

Ο Σταύρος Καλαφάτης γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας ΝΔ, επεσήμανε από βήματος του 15ου Συνεδρίου της ΝΔ: «Τριπλό συναίσθημα μας φέρνει φέτος ακόμα πιο κοντά. Υπερηφάνεια για το χθες, σιγουριά για το σήμερα και αισιοδοξία για το αύριο. Περηφάνια γιατί είμαστε η παράταξη των μεγάλων και απόλυτα δικαιομένων εθνικών επιλογών. Σιγουριά γιατί η χώρα μας πατά σε στέρεο έδαφος, ικανή να απαντά σε κάθε πρόκληση. Αισιοδοξία γιατί η πατρίδα μας γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά».

Απέδωσε τιμή στον ιδρυτή της παράταξης τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στους ηγέτες που τον διαδέχθηκαν αλλά και στα ιστορικά στελέχη και όλους τους αγωνιστές της «που μετέφεραν τον πυρσό των ιδεών της από το χθες στο σήμερα».

Με αναφορές στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος τόνισε ότι εκφράζει αυθεντικά το ευρωπαϊκό όραμα. «Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια όταν άλλοι θεωρούσαν την ΕΟΚ συνδικάτο. Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν άλλοι την έσυραν στο χάος. Εμείς με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δώσαμε ξανά στην Ελλάδα περήφανη θέση στο κέντρο της Ευρώπης», είπε. και πρόσθεσε. «Πατριωτισμός είναι οι πολιτικές που κάνουν την Ελλάδα πιο ισχυρή. Είναι η ενίσχυση των ενόπλων μας δυνάμεων, το απόρθητο των συνόρων μας, η προώθηση των δικαίων μας στη γη και τις θάλασσές μας».

Πρόσθεσε ότι η ΝΔ είναι ταυτόχρονα «το κόμμα της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής που διασφαλίζει στην πατρίδα μας το δρόμο του μέλλοντος. Ανάπτυξη στα πιο ψηλά της Ευρώπης, συρρίκνωση της ανεργίας, σύγκρουση με το τέρας της ακρίβειας, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και παιδείας, τόνωση της ασφάλειας, βελτίωση της καθημερινότητας. Είμαστε η παράταξη που εξασφαλίζει σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά στην πορεία της πατρίδας μας και αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο στις ευρωεκλογές. Μια πλατιά νίκη της ΝΔ που δε θα αφήσει περιθώρια για αναχώματα στην πορεία της χώρας. Μια πλατιά νίκη που θα στείλει στο Ευρωκοινοβούλιο πρόσωπα που θα δυναμώνουν όχι θα υπονομεύουν την εθνική παρέμβαση και θα δίνει συνέχεια στο δρόμο για μια δυναμική και περήφανη πατρίδα. Αυτός είναι ο κοινός στόχος. Το εθνικό συμφέρον και το κοινό καλό», τόνισε.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες άνοιξαν χθες Παρασκευή (05.04.2024) με τις ομιλίες του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής, Γιάννη Πλακιωτάκη και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, άνοιξαν χθες, Παρασκευή, οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις