Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Συνέδριο ΝΔ – Μητσοτάκης: Η απάντηση σε όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του

Συνέδριο ΝΔ – Μητσοτάκης: Η απάντηση σε όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του

Σε ήπιους τόνους απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα “καρφιά” του Αντώνη Σαμαρά, ολοκληρώνοντας της εργασίες στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο πρώην πρωθυπουργός άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για την εξωτερική πολιτική, το ενεργειακό, αλλά και το άνοιγμα στο κέντρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συζήτηση που έγινε στο συνέδριο για την ταυτότητα της ΝΔ, η οποία όπως είπε “έχει γερές άγκυρες στις αξίες μας αλλά ταυτόχρονα ανοιχτά τα πανιά της στον άνεμο των ιδεών και της ανανέωσης”. Εκτίμησε δε ότι “πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε μία κοινωνία που αλλάζει και πρέπει να διευρύνουμε συνέχεια το στελεχιακό μας δυναμικό”.

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ: Στόχος η έξοδος της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία το καλοκαίρι – Φτάσαμε στο 18%, για να επιστρέψουμε στο 40%

Υπενθύμισε μάλιστα ότι “περάσαμε από δύσκολες στιγμές. Φτάσαμε να πάρουμε 18% για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε και να φτάσουμε στο 40%, ακριβώς επειδή ανανεωθήκαμε χωρίς να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές μας αξίες”.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε εξάλλου ότι “οι τόσο μαζικές διαδικασίες μας διεξήχθησαν άψογα δημοκρατικά και παραγωγικά και απέδειξαν ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα λαϊκό πολυσυλλεκτικό και ενωτικό πάνω από όλα”.

Δήλωσε επίσης πως: “Δεν πάψαμε ποτέ να βρισκόμαστε εκεί που λέει και το σύνθημα μας: Δίπλα στον πολίτη. Και το σύνθημα αυτό γίνεται τώρα η πυξίδα κυβέρνησης και κόμματος”.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε επίσης – απαντώντας στον Αντώνη Σαμαρά- ότι θα συνεχιστεί και η ενεργητική εξωτερική πολιτική, ειλικρινής και αποφασιστική, με την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη και στο πεδίο της ενέργειας. Σημείωσε ότι στο ενεργειακό οι εξελίξεις θέλουν πλέον την Ελλάδα κόμβο ταυτόχρονα και παραγωγό ενέργειας είτε με υδρογονάνθρακες είτε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις