Πολιτική

Συνέδριο ΝΔ – Πέτσας: Αυτά πρέπει να προσέξουμε για να έρθουν περισσότερες επενδύσεις

Στην ανάγκη βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής έδωσε έμφαση στην ομιλία του στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ, o αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ενώ σημείωσε την ανάγκη τόλμης σε μεταρρυθμίσεις ώστε να έρθουν οι επενδύσεις.

Ο Στέλιος Πέτσας, στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ, σημείωσε παράλληλα ότι πρέπει να είμαστε προβλέψιμοι, όπως π.χ. στη φορολογική πολιτική και τάχθηκε υπέρ της περαιτέρω μείωσης των φόρων, χωρίς υπαναχωρήσεις, με σταθερότητα, ώστε να έρθουν επενδύσεις.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι οι μειώσεις πρέπει να είναι ριζικές και όχι διακοσμητικές και πρότεινε «να συζητήσουμε για τα επόμενα χρόνια μειώσεις στο νφορολογικό συντελεστή στο 20%», ενώ εκτίμησε ότι μπορούν να μειωθούν κι άλλο οι ασφαλιστικές εισφορές και ο ΦΠΑ σε ορισμένους τομείς, όπως ο τουρισμός και η εστίαση.

«Δεν γίνεται ο συντελεστής σε χώρες της γειτονιάς μας να είναι 9% στον τουρισμό και την εστίαση και εμείς να παλεύουμε με 23-24%. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε ακόμη για να αξιοποιήσουμε το ότι ζούμε στην ομορφότερη γωνιά του πλανήτη», σημείωσε ο κ.Πέτσας.

Επίσης, μίλησε για την κλιματική κρίση λέγοντας ότι δεν είναι δυνατό να μιλάμε γι’ αυτήν και να λαμβάνουμε μέτρα μετριασμού.

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι πρέπει να γίνουν επενδύσεις σε τομείς που έχουν να κάνουν με υποδομές όπως τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, όταν αργότερα η κλιματική κρίση θα μας χτυπήσει πιο έντονα.

Για την κοινωνική συνοχή επεσήμανε ότι θα υπάρχει μόνο εάν υπάρχουν άμυνα και ασφάλεια, και η κυβέρνηση τα διασφαλίζει και τα δύο.

Τέλος, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δίνει 310 εκατ. ευρώ τον χρόνο για θέματα που σχετίζονται με την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, προσθέτοντας πως για να υπάρχει κοινωνική συνοχή πρέπει να υπάρχει ισόρροπη αστική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Φειδίας Παναγιώτου πάει στη Ρωσία την Ημέρα της Νίκης του Βλαντιμίρ Πούτιν
«Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να ζυγίσουν τις ευθύνες τους και να κατανοήσουν πώς οι πράξεις τους μπορούν να επηρεάσουν τις προσπάθειές μας» είπε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα
Ο Φειδίας Παναγιώτου
Μέτρα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια ανακοινώνει η υπουργός Παιδείας: Οι «ποινές» σε «ταραχοποιούς» φοιτητές και σε πρυτανικές αρχές που δεν εφαρμόζουν τους νόμους
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει νέα μέτρα και να προβεί και σε βελτιώσεις σε νομοθετήματα που είχε φέρει ως σήμερα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια
Αμφιθέατρο πανεπιστημίου
Μητσοτάκης για τον νέο Πάπα Λέοντα 14ο: «Η ηγεσία σας έρχεται σε μία εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις»
Στο μήνυμά του για τον 267ο Ποντίφικα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει, παράλληλα, την ανάγκη για ενότητα, συμπόνια και διάλογο μεταξύ λαών και θρησκειών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης στο TikTok: Μπες κι εσύ στο axiologisi.ypes.gov.gr και δώσε τον βαθμό σου όπως στην Eurovision για να γίνουμε καλύτεροι
«Δίνουμε το πρώτο λόγο στους πολίτες για να αξιολογήσετε τις υπηρεσίες στο Δημόσιο αλλά και στον Δήμο σας», λέει στο βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: Να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία όχι μόνο για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, αλλά για να ξεπεράσουμε και πολλές ευρωπαϊκές χώρες
«Η τεχνολογία και ειδικά η AI είναι επίσης μια ευκαιρία να βελτιώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 25