Πολιτική

Συνέδριο ΝΔ – Χαρδαλιάς για Ρωσία: «Δεν αρκεί πάντα η διπλωματία να αποκρούσει τους κακώς δρώντες»

Είναι πρωτοφανής η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπως τη χαρακτήρισε ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ομιλία του στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ, τονίζοντας ότι το μωσαϊκό της Ευρώπης δημιουργήθηκε μέσα στη σταθερότητα.

«Οι καλές προθέσεις και η διπλωματία δεν αρκούν πάντα να αποκρούσουν τους κακώς δρώντες», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ για τη Ρωσία και πρόσθεσε ότι «ενίοτε γίνονται ένδειξη αδυναμίας και αποδεικνύονται ανεπαρκείς».

Αλλά δεν ισχύει το ίδιο για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Άμυνας, καθώς «μάθαμε να αγωνιζόμαστε για την ύπαρξη μας και την ελευθερία μας».

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμη ότι τα σύνορα της Ελλάδας ταυτίζονται με την ΕΕ και ότι η χώρα μας είναι το τελευταίο φυλάκιο της Δύσης ανατολικά. Αναφέρθηκε στις δυνατότητες ενίσχυσης της αποτρεπτικής ικανότητας και έκανε λόγο για δυο άξονες:

Πρώτον τη δημιουργία διπλωματικού και στρατιωτικού οικοδομήματος που να πείθει όποιο τρίτο απεργάζεται την προσβολή ξένων κυριαρχικών δικαιωμάτων ότι οι απειλές θα αποκρουστούν, και δεύτερον την στρατηγική επικοινωνία της αποφασιστικότητας αυτής προς κάθε ενδιαφερόμενος κακοπροαίρετο ή μη.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε επίσης ότι είναι απόλυτος αυτοσκοπός η άμυνα μας και χαρακτήρισε υψίστης σημασίας την αναβάθμιση της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παραδόθηκαν 164 νέα οχήματα στην Πυροσβεστική – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ακολουθούμε έναν σχεδιασμό ο οποίος με προσήλωση και επιμονή αποδίδει»
Τα 164 οχήματα αξίας 15.550.000 ευρώ περιλαμβάνουν υδροφόρα εξοπλισμένα με δεξαμενές χωρητικότητας 12.000 λίτρων, και οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού
Κυριάκος Μητσοτάκης
20
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Ανδρουλάκη – Δούκα: Ποιες οι εισηγήσεις προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Στελέχη που βρίσκονται κοντά στο προεδρικό περιβάλλον  ανέφεραν, πάντως, ότι με όσα λέει ο Χάρης Δούκας υπονομεύει  τις προσπάθειες συσπείρωσης που γίνονται από τον Νίκο Ανδρουλάκη
Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας 8
Γιώργος Γεραπετρίτης: «Το Κυπριακό είναι στην κορυφή της ατζέντας του ΓΓ του ΟΗΕ – Στόχος μας η επανένωση της Μεγαλονήσου»
Ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε και την τοποθέτηση Προσωπικής Απεσταλμένης που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ζήτημα - «Το μήνυμα μιας ενιαίας Κύπρου είναι σήμερα αναγκαίο στον κόσμο»
Γιώργος Γεραπετρίτης 2
Η Ελλάδα ετοιμάζει τη δική της απάντηση στον ΟΗΕ μετά τη Ρηματική Διακοίνωση και τον χάρτη – πρόκληση της Λιβύης
Ο νέος προκλητικός χάρτης που κατέθεσε στον ΟΗΕ η κυβέρνηση της Τρίπολης με τον οποίο οριοθετεί με συντεταγμένες την υφαλοκρηπίδα της Λιβύης έως τις ακτές της Κρήτης ουσιαστικά «φωτογραφίζει» ως… «εντολέα» την Τουρκία
Ο χάρτης που κατέθεσε η Λιβύη στον ΟΗΕ 4