Πολιτική

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Με 93,54% επανεξελέγη πρόεδρος ο Τσίπρας – Μόλις 210 σύνεδροι δεν τον ψήφισαν

- Με 2548 από τις 2758 ψήφους επανεξελέγη πρόεδρος του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας
- Μόλις 176 τα λευκά και 34 τα άκυρα στην ψηφοφορία για τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ
- Από το 74,08% του προηγούμενου Συνεδρίου στο 93,54%

Ο Αλέξης Τσίπρας επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2ο Συνέδριο του κόμματος. Από τους 2.758 συνέδρους που πήραν μέρος στις διαδικασίες, τον μοναδικό υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα ψήφισαν οι 2.548. Το ποσοστό του πρωθυπουργού φτάνει το 93,54%.

Μόλις 176 ήταν τα λευκά ψηφοδέλτια που βρέθηκαν στην κάλπη και 34 τα άκυρα. Η σχετική ψηφοφορία, επιβεβαιώνει στην πραγματικότητα και την απόλυτη κυριαρχία του πρωθυπουργού στο κόμμα του. Αυτό γίνεται ακόμα πιο εμφανές αν συγκρίνει τα φετινά αποτελέσματα με εκείνα του συνεδρίου του 2013, όταν ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε το Αριστερό Ρεύμα και ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκλεγεί με ποσοστό 74,08% και ψήφους λιγότερες από όσες του έδωσε το σώμα του φετινού συνεδρίου που ήταν σαφώς μικρότερο από το προηγούμενο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής, που θα ανακοινωθεί είτε αργά το βράδυ της Κυριακής ή νωρίς το πρωί της Δευτέρας η οποία θα αποτελείται από 151 μέλη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα οφείλει να έχει το βλέμμα της από το Γιβραλτάρ μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό» – Τι είπε για Τουρκία
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έφερε ως παράδειγμα την πρόσβαση στη διώρυγα του Σουέζ, χαρακτηρίζοντάς την «ζήτημα επιβίωσης» για την Ελλάδα και τα λιμάνια της χώρας μας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων των δύο Παγκοσμίων Πολέμων – «Φόρος τιμής σε όσους θυσιάστηκαν»
«Με την από κοινού κατάθεση στεφάνων, αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους όσους υπηρέτησαν και θυσιάστηκαν» έγραψε σε ανάρτησή της η Αμερικανίδα πρεσβευτής
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ 5
«Μπρα ντε φερ» αγροτών και κυβέρνησης στην Αθήνα μετά το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αγώνας δρόμου» για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών
«Οι πραγματικοί δικαιούχοι θα λάβουν τις επιδοτήσεις τους. Η καθυστέρηση των πληρωμών οφείλεται αποκλειστικά στην υποχρέωση να γίνουν οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι, όπως ζητά με δύο επιστολές της η Ευρωπαϊκή Ένωση»
EUROKINISSI