Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις για την κομματική πειθαρχία Κασσελάκη σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια – Αντίθετος ο Γιάννης Σαρακιώτης

Αντιδράσεις φαίνεται πως προκαλεί η κομματική πειθαρχία που επέβαλε ο Στέφανος Κασσελάκης σχετικά με το νομοσχέδιο που προωθεί η Νέα Δημοκρατία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ήδη ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Σαρακιώτης, τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, διατύπωσε την διαφωνία του για την κομματική πειθαρχία που θα επιβάλει ο Στέφανος Κασσελάκης στο νομοσχέδιο της ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κ. Σαρακιώτης μιλώντας στην τηλεόραση του Blue Sky είπε πως «εγώ διαφωνώ με την κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια άσκησε σκληρή κριτική στον pρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν πρωθυπουργός να έρχεται και να προτείνει σε εκλεγμένους βουλευτές να μην παραστούν στη Βουλή για να ψηφίσουν, να απέχουν. Ο κόσμος γιατί ψηφίζει τους βουλευτές; Για να απέχουν;».

Ο ίδιος αναρωτήθηκε «πώς κατέβηκαν όλοι αυτοί οι εκλεγμένοι όταν στο πρόγραμμα της ΝΔ υπήρχε αυτό το θέμα. Έχουμε τον εξευτελισμό του κοινοβουλευτισμού. Πόσο δειλοί είναι όλοι αυτοί που θα δεχτούν κάτι τέτοιο;».

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του STAR ξεκαθάρισε πως, όχι μόνο θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά θα θέσει και θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 6
Τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία με την Ιταλία για τα τρένα και ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει η Ελλάδα – Το παρασκήνιο της υπογραφής της
Στις «ράγες» του ελληνικού σιδηρόδρομου επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ από τη Hellenic Train - Μέχρι το 2027 η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα νέα τρένα
Κυριάκος Μητσοτάκης / Τζόρτζια Μελόνι
Μητσοτάκης για το νέο αεροσκάφος του ΕΚΑΒ: Μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς και γρήγορες αεροδιακομιδές σε μεγάλα νοσοκομεία
«Και σε μία χώρα με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας, με τη νησιωτικότητα, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η σημασία αυτών των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράδοση - παραλαβή του αεροσκάφους, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ 1