Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Φοβούνται παραιτήσεις βουλευτών και καταψήφιση των μέτρων

Για πρώτη φορά το Μαξίμου μετράει κουκιά. Μάλιστα υπάρχει φόβος ότι θα υπάρξουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι θα επιλέξουν το δρόμο της παραίτησης, ενώ προβληματισμός επικρατεί και για τη στάση βουλευτών των ΑΝΕΛ.

Και ενώ ορισμένοι μιλούν για… συνήθεις ύποπτους που ωστόσο δεν θα φτάσουν σε σημείο να ρίξουν την κυβέρνηση, οι αντιδράσεις των τελευταίων 24ωρων έχουν προκαλέσει ανησυχία στο κυβερνητικό επιτελείο.
Εκτός του Νίκου Νικολόπουλου ο οποίος έχει εκφράσει σαφείς αντιρρήσεις σε μια σειρά θεμάτων και στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι διαφοροποιούνται στο ζήτημα των ισοδύναμων και όχι μόνο. Μάλιστα ορισμένοι κατονομάζουν τον Χ. Καραγιαννίδη και την Β. Κατριβάνου.
Κάποιοι μιλούν για βαρύ κλίμα με το Μαξίμου να φοβάται και μάλιστα μετά από συγκεκριμένες πληροφορίες που έφτασαν σε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, πως αν και δεν έχουν εκδηλωθεί ανοιχτά ορισμένοι εκ των βουλευτών σκέφτονται ακόμη και την παραίτηση λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ανάλογα βέβαια και με τον αριθμό των βουλευτών η κυβέρνηση θα υποστεί βαρύτατο πλήγμα την ώρα μάλιστα που ο εκπρόσωπος των κυβερνητικών εταίρων Δ. Καμμένος έλεγε στη βουλή ότι οι ΑΝΕΛ θα περιμένουν πρώτα να… κάτσει η μπίλια με τα ισοδύναμα και ύστερα θα πάρουν θέση.
Ήδη το Μαξίμου για να προλάβει τα χειρότερα, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε το “μασάζ” με την κλασική πλέον λογική ότι πιθανή καταψήφιση του νομοσχεδίου αυξάνει τις πιθανότητες για… αριστερή παρένθεση και αυτό κανείς δεν θα ήθελε να το χρεωθεί…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ για Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Πιεσμένος από την αντίδραση της κοινωνίας ανακοίνωσε περιορισμένες φοροαπαλλαγές
«Είναι φανερά πλέον ένας απερχόμενος και απονομιμοποιημένος πρωθυπουργός. Και για αυτό απαιτείται άμεσα η παραίτηση του και πολιτική αλλαγή», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ»
ΣΥΡΙΖΑ 3
Κυριάκος Μητσοτάκης από ΔΕΘ για το ΕΣΥ: Αρνούμαι την «ντουντούκα» των εργατοπατέρων – 50 εκατ. ευρώ για τα καινοτόμα φάρμακα
Παράλληλα, κατακεραύνωσε όσους προκαλούν επεισόδια, όπως είπε, στα νοσοκομεία, προσφέροντας τη στήριξή του στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 89ης ΔΕΘ 10
ΠΑΣΟΚ για Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας
«Tα μέτρα του πρωθυπουργού δεν είναι μέρισμα οικονομικής ανάπτυξης όπως δηλώνει, είναι επιστροφή ενός μικρού μέρους της υπερφορολόγησης που βίωσαν οι Έλληνες»
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη 4
Η μαντινάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς πάσα κατεύθυνση: «Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις»
Μία μαντινάδα, γνωστή στην Κρήτη, που δείχνει πώς πρέπει να αντιμετωπίζεις του αντιπάλους σου γιατί θα τους ξαναβρείς μπροστά σου, χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από το βήμα
Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ
27