Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για 16χρονο Ρομά: Παραμονή της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, η ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία

Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον 16χρονο Ρομά που δέχτηκε σφαίρα αστυνομικού στο κεφάλι στη Θεσσαλονίκη. «Η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι ως φάρσα, αλλά ως τραγωδία», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για το σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από όπλο αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη, ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει: «H ιστορία επαναλαμβάνεται και όχι τυχαία. Μια ημέρα πριν την τραγική επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ένας 16χρονος Ρομά παλεύει για τη ζωή του καθώς πυροβολήθηκε από σφαίρα αστυνομικού στο κεφάλι».

«Έναν μόλις χρόνο πριν ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης πέφτει νεκρός από σφαίρες αστυνομικών», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Αυτή τη φορά το αδίκημα ήταν 20 ευρώ που δε δόθηκαν σε βενζινάδικο στη Θεσσαλονίκη. Για 20 ευρώ και μια διαφυγή από το μπλόκο αστυνομικών. Ένα παιδί με σφαίρα στο κεφάλι».

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι ως φάρσα, αλλά ως τραγωδία, ως αποτέλεσμα της αστυνομικής ασυδοσίας και απροκάλυπτης αυθαιρεσίας. Ως επιστέγασμα των… λυμένων χεριών, ως δολοφονικό χτύπημα στο κράτος δικαίου, κάτι σαν απάντηση στο αίτημα για δικαιοσύνη…», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Απαίσια ύπαρξη, είναι ό,τι πιο τοξικό και κακό έχει περάσει από τη Βουλή
«Μίσος, τοξικότητα, συνωμοσιολογία, προς όλους όσους δεν την προσκυνούν» - «Σήμερα κατηγόρησε την κα Λιάνα Κανέλη ότι έκανε "καριέρα" επί Χούντας ενώ ήταν 13 ετών»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
31
Ζωή «ποδήλατο»: Καβγάδες Κωνσταντοπούλου με Κανέλλη, Γεροβασίλη και Άδωνι στη Βουλή - «Θέλετε ένα κράτος με βασιλιά τον Μητσοτάκη και βασιλοπούλα την Ντόρα Μπακογιάννη»
Εκτός από την σύγκρουση με την Λιάνα Κανέλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη
Ζωή Κωνσταντοπούλου
31
Ζωή Κωνσταντοπούλου – Λιάνα Κανέλλη: Άγρια κόντρα στη Βουλή – «Επί Χούντας έκανε καριέρα», «το 1967 ήμουν 13 ετών ουαί ουαί ουαί»
«Δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Κανέλλη να θέτει σε αμφισβήτηση την δικιά μου πορεία» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, με τη βουλευτή του ΚΚΕ να απαντάει πως «κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει την κυρία Κωνσταντοπούλου παραπάνω από ότι η ίδια τον εαυτό της»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη μετά το φραστικό επεισόδιο στη Βουλή
21
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνειδητή επιλογή συγκάλυψης η μη άμεση κλήτευση Ξυλούρη και Σεμερτζίδου
«Η άμεση κατάθεσή τους είναι απαραίτητη τόσο για την αποκάλυψη της αλήθειας όσο και για τη διασφάλιση ότι η επιτροπή δεν θα στερηθεί κρίσιμα στοιχεία που θα φωτίσουν το σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κυριάκος Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες χθες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα και τη μιζέρια που διακινούν ορισμένοι
Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, τονίζοντας πως «είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 156
Παύλος Μαρινάκης: Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη, κάποιοι επένδυσαν στην προβοκάτσια και στο μπάχαλο
«Ο κόσμος κατάλαβε πως η επαναστατική γυμναστική των προηγούμενων χρόνων πήγε την Ελλάδα πίσω» ανέφερε προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις Μητσοτάκη - Δένδια βρίσκονται στο καλύτερο σημείο»
Παύλος Μαρινάκης