Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για δολοφονία οπαδού της ΑΕΚ: Η ελληνική πολιτεία αποδείχθηκε τραγικά ανεπαρκής

Για ακροδεξιούς χούλιγκανς που ήρθαν από την Κροατία με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

«Η τραγική είδηση της δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ υπογραμμίζει για μια ακόμα φορά, δυστυχώς, το μεγάλο ζήτημα της βίας στους αθλητικούς χώρους. Αλλά θέτει και κάτι ακόμα. Η ελληνική πολιτεία αποδείχθηκε τραγικά ανεπαρκής» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Και συνεχίζει: «Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι μια φάλαγγα χούλιγκαν από την Κροατία – με βαρύ ιστορικό ακροδεξιών διασυνδέσεων και βίαιων επιθέσεων – διέσχισαν τη χώρα έχοντας έναν και μόνο σκοπό: την πρόκληση επεισοδίων.

Τα ερωτήματα είναι προφανή:

  • Βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση των Αρχών;
  • Υπήρξαν προληπτικοί έλεγχοι κατά τη διαδρομή τους;
  • Υπήρξε επιχειρησιακό σχέδιο για την άφιξή τους στην Αθήνα;
  • Γιατί αγνοήθηκε η απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης οπαδών που είχε αποφασίσει η UEFA

Η ανασφάλεια σκιάζει την ελληνική κοινωνία. Και η πολιτική απάντηση σε αυτήν δεν μπορεί να είναι τα δάκρυα κατόπιν εορτής και οι στερεότυπες εκκλήσεις να είναι αυτό το τελευταίο έγκλημα έξω από αγωνιστικούς χώρους. Άλλωστε, οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας είναι αντικειμενικά τεράστιες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απαιτεί, όπως και κάθε Έλληνας πολίτης, σαφείς απαντήσεις για το επιχειρησιακό φιάσκο που κατέληξε σε έναν τραγικό θάνατο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Δημήτρης Χρ. Αναστασόπουλος ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
«Έχοντας και την εμπειρία και τη γνώση αλλά και την ίδια διάθεση ενασχόλησης όπως και στην αρχή, διεκδικώ και πάλι τη στήριξη των δικηγόρων» ανέφερε ο ίδιος
Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος 1
Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ολοκληρωμένο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ θα κάνει τη χώρα μας πιο ανταγωνιστική οικονομικά, πιο ανθεκτική κοινωνικά, πιο ισχυρή γεωπολιτικά»
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης συνήθως είναι ένα παζάρι δεσμεύσεων και παροχολογίας από την εκάστοτε κυβέρνηση»
Νίκος Ανδρουλάκης 2
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετά από δημοσιεύματα για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου
«Κυπριακό μέσο ενημέρωσης κυκλοφόρησε ψευδές και παραπειστικό δημοσίευμα που αφορά υποτιθέμενη εμπλοκή μέλους της οικογένειάς μου στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 3
Ο Νίκος Ανδρούλακης από τη ΔΕΘ θα βάλει «ταφόπλακα» σε κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζει πολύ καλά ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ θα είναι καθοριστική, αφού θα πρέπει να πείσει τους έλληνες ψηφοφόρους ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί έτοιμη εναλλακτική πρόταση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Το «ταμείο» της κυβέρνησης για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Αύξηση των ποσοστών και νέα σχέση με τους πολίτες
Αν και «γαλάζια» στελέχη θεωρούν πως τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα αυξήσουν τα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις ταυτόχρονα εκτιμούν πως αυτό το κλίμα δεν θα «φτάσει» μέχρι τις εκλογές
Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα: Η παραίτηση από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το νέο βιβλίο και οι «σύντροφοι» που «καίει»
Ο Αλέξης Τσίπρας πέρα από την κεντρική παρουσίαση του βιβλίου που θα κάνει στην Αθήνα δεν αποκλείεται να πάει και σε άλλες δυο - τρεις μεγάλες πόλεις της επαρχίας
Ο Αλέξης Τσίπρας 24