Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: «Σαλαμοποίηση» της διαδικασίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Για ευτελισμό των θεσμών προκειμένου να μην πέσει άπλετο φως στην υπόθεση των παρακολουθήσεων καταγγέλλουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση, καθώς για την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας οι βουλευτές της ΝΔ επέλεξαν μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτική δεδομένα διαδικασία που στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να αποδώσει καρπούς.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για «σαλαμοποίηση» της όλης διαδικασίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καθώς μέσα σε 4 ώρες έχουν προσκληθεί για να δώσουν στοιχεία 9 βασικοί μάρτυρες, οι οποίοι θα παρευρίσκονται όλοι μαζί στην αίθουσα. Μοιραία ο ένας θα ακούει τι θα λέει ο άλλος και θα συμπληρώνει ή θα διαψεύσει τα γεγονότα.

Δηλαδή στην πραγματικότητα επιλέγει  μια διαδικασία η οποία όχι μόνο δεν αναμένεται να ρίξει φως στην όλη ιστορία αλλά αντίθετα μπορεί και να την περιπλέξει.  

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας επικεντρώνει την προσοχή του στις διαρροές από την επιτροπή ζητώντας από τους βουλευτές που μετέχουν σε αυτή να αφήσουν τα κινητά τους έξω από την αίθουσα.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος με δήλωση του κατήγγειλε απόπειρα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να υπονομεύσει τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμα ότι η γαλάζια πλευρά επιχειρεί, παρά την αντίθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, να έχουν ταυτόχρονη παρουσία στη συνεδρίαση και τα εννέα άτομα που έχουν κληθεί για ακρόαση. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν προτείνει είτε να γίνουν ακροάσεις κατά μόνας είτε να χωριστά  σε δύο ενότητες, μια για όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο υποκλοπής κατά Ανδρουλάκη, Κουκάκη κλπ και η δεύτερη για τις προηγούμενες κοινοβουλευτικές περιόδους.

Ο βουλευτής υπογράμμισε ακόμα ότι «Είναι αυτονόητο ότι αυτό που επιδιώκει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι να αποφύγει τον έλεγχο της αλήθειας και να μην επιτρέψει να υπάρξει ουσιαστική έρευνα και ουσιαστική συζήτηση».

Απορρίπτει, ακόμη, και τα περί  διασφάλισης του απορρήτου επισημαίνοντας ότι «προτείναμε βασισμένοι σε διάταξη του κανονισμού που επιτρέπει στην Επιτροπή θεσμών να διαμορφώνει ένα πόρισμα επί αυτών που συζητήθηκαν ακόμη και σε απόρρητες συνεδριάσεις, το σύνολο των πρακτικών της συνεδρίασης να εξετάζεται από το Προεδρείο της Επιτροπής. Εφόσον υπάρχουν στοιχεία στα πρακτικά  τα οποία ανάγονται σε θέματα εθνικής ασφάλειας ή εθνικού απορρήτου αυτά προφανώς να παραλείπονται, όλα όμως τα υπόλοιπα να είναι στο φως».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Δημήτρης Χρ. Αναστασόπουλος ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
«Έχοντας και την εμπειρία και τη γνώση αλλά και την ίδια διάθεση ενασχόλησης όπως και στην αρχή, διεκδικώ και πάλι τη στήριξη των δικηγόρων» ανέφερε ο ίδιος
Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος 1
Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ολοκληρωμένο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ θα κάνει τη χώρα μας πιο ανταγωνιστική οικονομικά, πιο ανθεκτική κοινωνικά, πιο ισχυρή γεωπολιτικά»
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης συνήθως είναι ένα παζάρι δεσμεύσεων και παροχολογίας από την εκάστοτε κυβέρνηση»
Νίκος Ανδρουλάκης 2
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετά από δημοσιεύματα για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου
«Κυπριακό μέσο ενημέρωσης κυκλοφόρησε ψευδές και παραπειστικό δημοσίευμα που αφορά υποτιθέμενη εμπλοκή μέλους της οικογένειάς μου στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 3
Ο Νίκος Ανδρούλακης από τη ΔΕΘ θα βάλει «ταφόπλακα» σε κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζει πολύ καλά ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ θα είναι καθοριστική, αφού θα πρέπει να πείσει τους έλληνες ψηφοφόρους ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί έτοιμη εναλλακτική πρόταση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Το «ταμείο» της κυβέρνησης για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Αύξηση των ποσοστών και νέα σχέση με τους πολίτες
Αν και «γαλάζια» στελέχη θεωρούν πως τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα αυξήσουν τα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις ταυτόχρονα εκτιμούν πως αυτό το κλίμα δεν θα «φτάσει» μέχρι τις εκλογές
Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα: Η παραίτηση από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το νέο βιβλίο και οι «σύντροφοι» που «καίει»
Ο Αλέξης Τσίπρας πέρα από την κεντρική παρουσίαση του βιβλίου που θα κάνει στην Αθήνα δεν αποκλείεται να πάει και σε άλλες δυο - τρεις μεγάλες πόλεις της επαρχίας
Ο Αλέξης Τσίπρας 24