Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για προκαταρκτική: Αν δεν αλλάξει ο τρόπος ψηφοφορίας θα απέχουμε

Η ΝΔ επιχειρεί να ολοκληρώσει αύριο το σχέδιο συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών

Τους όρους του για την αυριανή (18/06/25) διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής όσον αφορά στην σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για τα Τέμπη θέτει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του προεδρείου της ΚΟ του κόμματος. 

«Η ΝΔ επιχειρεί να ολοκληρώσει αύριο το σχέδιο συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, παραπέμποντας τον κ. Καραμανλή για ένα απλό πλημμέλημα. Και στη συνέχεια, με μια fast track διαδικασία όπως στην περίπτωση Τριαντόπουλου, να μπαζώσει την απαίτηση της κοινωνίας για Αλήθεια και Δικαιοσύνη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνεχίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχει επεξεργαστεί και δημοσιοποιήσει μια ολοκληρωμένη και πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, την οποία και θα στηρίξουμε αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής. Σταθερή μας απόφαση είναι να ελεγχθούν όλοι, όσο ψηλά και αν βρίσκονται με βάση όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία. Και η απόφαση αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη. Επίσης, θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής να μην γίνει η αυριανή ψηφοφορία ανά πρόσωπο και αδίκημα, αλλά να επιλεγεί μια ψηφοφορία κομματικής επιβεβαίωσης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει την διαδικασία και τονίζει ότι θα διεκδικήσει μέχρι τελευταία στιγμή στην Ολομέλεια να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία όπως προβλέπεται. «Σε αντίθετη περίπτωση, αφού υποστηρίξουμε την πρότασή μας, θα απέχουμε απο την ψηφοφορία», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδράνεια και να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος
«Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει την αδράνεια. Η λύση των δύο κρατών στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ, είναι η μόνη δίκαιη και βιώσιμη επιλογή για την ειρηνική συνύπαρξη και ασφάλεια»
διαδηλώσεις
Γιώργος Φλωρίδης: Δεν έχει υποβληθεί αίτημα εκταφής – Εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχει τεθεί ζήτημα ταυτοποίησης σορού θύματος των Τεμπών
«Εάν ο εισαγγελέας κρίνει ότι δεν υπάρχει αίτημα, δεν μπορεί να αποφανθεί, γιατί δεν έχει αίτημα. Αν υποβληθεί, όπως λέει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα απαντηθεί άμεσα»
Ο Γιώργος Φλωρίδης 30
Τα «αγκάθια» της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν: Το πρόγραμμα «SAFE», η ηλεκτρική διασύνδεση με την Κύπρο και η Λιβύη
Σημειώνεται πως πριν από το ραντεβού με τον Ερντογάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης