Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Η απομόνωση της ΝΔ είναι δεδομένη»

Για υπονόμευση των Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συμβουλίων κατηγορεί τη ΝΔ και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ, με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως με αφορμή τα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια χρησιμοποιεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση για κομματικούς σκοπούς και καλεί τα στελέχη του κόμματος να μην παραστούν σε ανάλογες εκδηλώσεις.

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο, «η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθούν να υπονομεύσουν τα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συμβούλια. Απόλυτα κατανοητό για δύο κυρίως λόγους: πρώτον δεν έχουν καμιά πρόταση για την οικονομία και την κοινωνία -και συνολικά αλλά και τοπικά- και δεύτερον δεν θέλουν ενεργούς τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στο σχεδιασμό της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει αναμενόμενη τη στάση της ΝΔ καθώς «το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είναι η πλήρης εκχώρηση όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων της χώρας στα μεγάλα συμφέροντα».

Προσθέτει δε, ότι «η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην ανασυγκρότηση ανατρέπει το σχεδιασμό της ΝΔ, ενώ, παράλληλα, προστατεύει τον πλούτο της κάθε τοπικής κοινωνίας».

«Ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός του Κυρ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να επιτρέψει σε πολίτες να έχουν γνώμη και συμμετοχή στο σχεδιασμό της χώρας. Η απομόνωση της ΝΔ είναι δεδομένη», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7