Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η γκρίνια έγινε… πλουραλισμός! Ανακοίνωση στήριξης στον Σκουρλέτη

ΣΥΡΙΖΑ: Η γκρίνια έγινε… πλουραλισμός! Ανακοίνωση στήριξης στον Σκουρλέτη
Φωτογραφία InTime News

Ανακοίνωση στήριξης, όπως ήδη σας είχε ενημερώσει το newsit.gr, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το τέλος της Πολιτικής του Γραμματείας που συνεδρίασε σήμερα (05.02.2020) υπό τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου.

Το θέμα των προσωπικών επιθέσεων που δέχεται, τις τελευταίες μέρες ο Πάνος Σκουρλέτης και ουσιαστικά αποτυπώνουν το κλίμα γκρίνιας που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, απασχόλησε την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως νωρίτερα σας ενημέρωσε το newsit.gr, η πλειοψηφία των στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας συμφώνησε ότι τέτοιου είδους επιθέσεις θα πρέπει να καταδικαστούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι θα πρέπει να σταματήσει η εσωστρέφεια καθώς δεν βοηθάει καθόλου στη διαδικασία της αναδιοργάνωσης και της διεύρυνσης του κόμματος. Καταδίκασε τα δημοσιεύματα που στοχοποιούν τον γραμματέα του κόμματος και ζήτησε απ’ όλους με τη στάση τους να σταματήσουν αυτού του είδους τις ενέργειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας είπε “δεν με εκπροσωπεί κανένας”.

Click4more Ασπίδα Τσίπρα σε Σκουρλέτη! Μήνυμα να σταματήσει η εσωστρέφεια

Λίγο αργότερα, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, με αναφορά στα δημοσιεύματα κατά του Πάνου Σκουρλέτη, χωρίς, πάντως, ο ίδιος να ονομάζεται. Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις ως αδυναμία ή άλλα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος». Και γι’ αυτά, η Πολιτική Γραμματεία έκρινε ότι «το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων».

Σε ακόμη ένα… μήνυμα και προς το εσωτερικό (μετά και το ζήτημα που προέκυψε με τους 53), η ανακοίνωση αναφέρει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εκχωρήσει σε κανέναν το δικαίωμα της οργάνωσης της προσυνεδριακής συζήτησης».

Όλη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για όσα έγιναν στην Πολιτική Γραμματεία

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει με ομοφωνία την ενότητα του Κόμματος και των στελεχών της στον διακηρυγμένο στόχο της Κ.Ε. και του Προέδρου του κόμματος, για τη διεύρυνση και την Οργανωτική του ανασυγκρότηση.

Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία και η ανταπόκριση των πολιτών που τον στηρίζουν, αποτελούν το μεγάλο και αδιαμφισβήτητο συγκριτικό μας πλεονέκτημα στη πορεία προς το 3ο Συνέδριο του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις ως αδυναμία ή άλλα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος, η Π.Γ. θεωρεί ότι το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εκχωρήσει σε κανέναν το δικαίωμα της οργάνωσης της προσυνεδριακής συζήτησης και θα πορευτεί, όπως πάντα, με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.

Η Π.Γ. συζήτησε, επίσης, αναλυτικά και ενέκρινε σχέδιο ανασυγκρότησης των Μέσων Ενημέρωσης του κόμματος και αποφάσισε να προχωρήσει σε ενδελεχή συζήτηση για τον απολογισμό της απερχόμενης ΚΕ, η οποία και θα συνεδριάσει για να τον εγκρίνει το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου.

Τέλος η ΠΓ προγραμμάτισε σειρά εξωστρεφών δράσεων, όπως π.χ. την κατάθεση πρότασης νόμου για τον κατώτατο μισθό, αλλά και παρεμβάσεων σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας και η στήριξη της δημόσιας υγείας.

Δράσεις που θα συζητηθούν αναλυτικά και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που θα συγκληθεί αύριο Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις