Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η γκρίνια για τη Γιάννα και η συνεδρίαση της Κ.Ο.

Η ψήφιση του Προϋπολογισμού για το 2015 από την Ολομέλεια της Βουλής στα τέλη του μήνα ή τις αρχές Δεκεμβρίου, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στις 13:00 υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι πραγματοποιείται την ώρα που κυβέρνηση και τρόικα προετοιμάζονται πυρετωδώς για την τελική φάση διαπραγμάτευσης με φόντο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η κυβέρνηση μπορεί τελικά να παίξει το χαρτί του εκλογικού αιφνιδιασμού ακόμη και πριν την ύπαρξη συμφωνίας με τους δανειστές, κάτι το οποίο αποτελεί και θέση της Κουμουνδούρου, και γι’ αυτό το λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να θέσει την Κ.Ο. σε κατάσταση υψίστης εκλογικής ετοιμότητας.

Επίσης θεωρεί ότι παρά το αμπαλάζ των φοροελαφρύνσεων, ο Προϋπολογισμός του 2015 είναι ένας ακόμη προϋπολογισμός “μνημονιακού καθεστώτος” που τελεί υπό την αίρεση της τρόικας ενόψει μάλιστα και της συμφωνίας “νέου προγράμματος” από 1/1/2015

Έχει ιδιαίτερη σημασία πάντως το γεγονός ότι η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιείται δύο 24ωρα μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Γιάννα Αγγελοπούλου, μια συνάντηση η οποία ήταν δημόσια και όχι εν κρυπτώ όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου και η οποία διήρκεσε σχεδόν μιάμισι ώρα, προκαλώντας όμως τουλάχιστον εκνευρισμό στο κόμμα και ιδίως στην αριστερή του πτέρυγα.

Η συνάντηση αυτή έχει διευρύνει τη συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος για τις “συμμαχίες” ακόμη και με το λεγόμενο “κατεστημένο”, καθώς τέτοιου είδους επαφές θεωρούνται ναι μεν αναγκαίες ενόψει της κυβερνητικής προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να δώσουν το στίγμα ενσωμάτωσης και συναλλαγής με σύστημα της λεγόμενης “διαπλοκής”.

Να σημειωθεί ότι κορυφαία στελέχη και συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ , όπως ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Γιώργος Σταθάκης, Ρένα Δούρου πριν εκλεγεί περιφερειάρχης και ο Νίκος Παππάς τους τελευταίους μήνες έχουν αναλάβει “ειδικές αποστολές” και έχουν συναντηθεί με εκπροσώπους της…”αστικής τάξης” και πρέσβεις-διπλωμάτες.

Παράλληλα ο ίδιος ο κ. Τσίπρας συνοδευόμενος από το επικοινωνιακό επιτελείο (Παππάς, Σκουρλέτης, Μουλόπουλος) έχει συναντηθεί και συνομιλήσει με μεγαλοεκδότες, όπως με τον Σταύρο Ψυχάρη (ΔΟΛ), τον Γιώργο Μπόμπολα (ΠΗΓΑΣΟΣ), τον Θέμο Αναστασιάδη και τον Τάσο Καραμήτσο (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) και τον Αριστείδη Αλαφούζο (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-ΣΚΑΙ).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2026 – Κακλαμάνης: Μακάρι να λειτουργούσε έτσι το ελληνικό Δημόσιο
Τον προϋπολογισμό της Βουλής υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, η Ελληνική Λύση και η Νίκη, με το «παρών» τοποθετήθηκε το ΚΚΕ, ενώ καταψήφισε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Δημοσκόπηση RealPolls: Οι ενεργειακές συμφωνίες δίνουν «ανάσα» στη ΝΔ
Οι μετρήσεις δείχνουν ενίσχυση της ΝΔ στην πρόβλεψη αποτελέσματος με άνω του 30%, άνοδο του ΠΑΣΟΚ και πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που τα σενάρια για κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά δεν πείθουν τους ψηφοφόρους
Ψήφος 7
Κυριάκος Μητσοτάκης – Νίκος Χριστοδουλίδης: Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επικαιροποίηση των οικονομοτεχνικών παραμέτρων για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Η συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, με τον πρωθυπουργό να τονίζει τη σημασία της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
10