Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία απαιτεί άμεση πρόταση μομφής στον κ. Μητσοτάκη

«Απαραίτητο είναι οι προανακριτικές να μην αποτελέσουν «πλυντήριο» για κανέναν, αλλά να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη και να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται»

Στην κατάθεση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης επιμένει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης (05/02/2025) με αντικείμενο τις εξελίξεις για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «όσο περνούν οι μέρες και οι ώρες, και όσο έρχονται στην επιφάνεια και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία για το έγκλημα στα Τέμπη και την επιχείρηση συγκάλυψής του, η κοινωνία απαιτεί άμεση πρόταση μομφής στον κ. Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερούμε».

Όσον αφορά τις προανακριτικές το Εκτελεστικό Γραφείο θεωρεί ότι «είναι αυτονόητο ότι απαιτείται η συγκρότησή τους», ωστόσο προσθέτει: «Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να λάβουν υπόψιν όλη τη δικογραφία και όλα τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων, για να αποδοθούν ολοκληρωμένα οι ευθύνες και να μην επικρατήσει η ατιμωρησία. 

Όπως απαραίτητο είναι οι προανακριτικές να μην αποτελέσουν «πλυντήριο» για κανέναν, αλλά να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη και να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Και βεβαίως να αποκαλυφθεί και ο εντολέας τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ΕΡΤ και ενημερώθηκε για τη νέα υπηρεσία αυτόματου υποτιτλισμού των δελτίων ειδήσεων
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε απολύτως ανοιχτός στην αναπροσαρμογή των απολαβών του προσωπικού της ΕΡΤ, καλύπτοντας μέρος της διαφοράς στις αμοιβές με τους ιδιωτικούς σταθμούς
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ
«Η δικαστής Ιρένα Γκιόκα που με καταδίκασε είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα για πλαστογραφία» καταγγέλλει ο Φρέντι Μπελέρης
«Γι' αυτό ζητώ την αναθεώρηση των αποφάσεων που με φυλάκισαν για 16 μήνες και μου στέρησαν τη Δημαρχία της Χειμάρρας», εξηγεί ο Βορειοηπειρώτης ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Φρέντι Μπελέρης
Πώς λειτουργεί το Kids Wallet, πώς το κατεβάζουμε - «Οι γονείς να το χρησιμοποιούν με σύνεση και να μην το μετατρέψουν σε εργαλείο κατασκοπείας»
Το Kids Wallet, που είναι διαθέσιμο σε Apple Stores και Google Play, είναι το σημαντικότερο μέτρο της Εθνικής Στρατηγικής κατά της βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων
Η εφαρμογή Kids Wallet
5