Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Ξεκάθαρα αντιδημοκρατική η στάση όσων αποχώρησαν» ανακοίνωσε η Πολιτική Γραμματεία

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αποχώρηση της λεγόμενης «ομάδας Αχτσιόγλου» και των υπόλοιπων στελεχών που αποχώρησαν από το κόμμα και αποσχίστηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Οι ηχηρές αποχωρήσεις της λεγόμενης «ομάδας Αχτσιόγλου», του Δημήτρη Παπαδημούλη και η πιθανή αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη προκάλεσαν θυελλώδεις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου, με τα εναπομείναντα στελέχη του να συνεδριάζουν σήμερα.

Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για τον οποίο η Πολιτική Γραμματεία ανακοίνωσε ότι «η άρνηση των στελεχών να αποδεχθούν τον Στέφανο Κασσελάκη ως την επιλογή δεκάδων χιλιάδων μελών του κόμματος είναι ξεκάθαρα αντιδημοκρατική».

Μάλιστα, η Πολιτική Γραμματεία αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «η σημερινή διάσπαση, δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη. Είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό».

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η σημερινή διάσπαση, δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη. Είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό.

Είναι όμως ένα γεγονός πρωτοφανές, αφού όσοι κι όσες επέλεξαν το δρόμο της αποχώρησης, δεν το έκαναν μέσα σε κάποια κομματική διαδικασία ή σε κάποιο όργανο του κόμματος. Ούτε και στήριξαν την απόφασή τους σε κάποια συγκεκριμένη πολιτική διαφωνία.

Αυτό που ο καθένας μπορεί να συμπεράνει, είναι ότι η μόνη διαφωνία όσων εγκαταλείπουν σήμερα το κόμμα, είναι η διαφωνία με τη βούληση της βάσης. Η άρνησή τους να αποδεχθούν το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών, δηλαδή την επιλογή των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που εξέλεξαν δημοκρατικά τον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο του κόμματος.

Πρόκειται για μια ξεκάθαρα αντιδημοκρατική στάση, η οποία ξεκίνησε ήδη από την επαύριο των εκλογών.

Παραβίασαν, όμως, και τη διπλή εντολή των αριστερών, προοδευτικών πολιτών, όπως εκφράστηκε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Την εντολή ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για να γίνει ξανά ο εκφραστής των προσδοκιών και των ελπίδων της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, να ριζώσει ακόμα περισσότερο στην κοινωνία, να αφουγκραστεί τους πολίτες, να γίνει ξανά κυβερνώσα αριστερά.
Αλλά και την εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, να ασκήσει τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ελληνικός λαός αποφάσισε οι 47 βουλευτές του κόμματος, που εκλέχτηκαν στις εκλογές του Ιουλίου, να αποτελέσουν ανάχωμα στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Να προτείνουν κοινωνικά δίκαιες λύσεις και να δώσουν συγκεκριμένες και συνολικές απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Στην ακρίβεια, την ανεργία, την εργασιακή επισφάλεια, το στεγαστικό ζήτημα, τη διάλυση του κράτους Πρόνοιας, την απαξίωση των δημόσιων δομών και υποδομών, την επίθεση ενάντια στο κράτους Δικαίου.

Αυτό ακριβώς θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα, με ακόμα μεγαλύτερη πίστη στις αξίες και τα ιδανικά του προοδευτικού κόσμου.

Δεν θα κάνουμε τη χάρη ούτε σε όσους ονειρεύονται μια αριστερή παρένθεση, ούτε σε αυτούς που απεργάζονται την παλινόρθωση ενός ψευδεπίγραφου δικομματισμού, με τη συνεργασία διαφόρων «προθύμων».

Απευθυνόμαστε στον προοδευτικό και αριστερό κόσμο, στους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που μας εμπιστεύτηκαν και μας στήριξαν στις πρόσφατες εκλογές, αλλά και σε αυτούς που προσδοκούν σε εμάς, για μια προοδευτική προοπτική για τη χώρα.

Είμαστε εδώ, προχωράμε μπροστά, ακόμα πιο ισχυροί και ανανεωμένοι, κρατώντας ζωντανή την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα. Με συσπείρωση, ενότητα, δυναμική επανεκκίνηση, μαζί με την κοινωνία και τη νέα γενιά.

Στο πλάι του ελληνικού λαού, στους αγώνες για μια δίκαιη κοινωνία, για μια Ελλάδα σύγχρονη, προοδευτική, όπως μας αξίζει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παναγιώτης Παρασκευαΐδης: Το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί και με δικτατορικά καθεστώτα για να μη μείνει ακυβέρνητη η χώρα 
«Έχω πει ότι αν κινδυνεύει η Ελλάδα να συνεργαστούμε ακόμα και με το διάβολο. Δεν θα ρίξουμε το σκάφος στα βράχια» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λέσβου
Παναγιώτης Παρασκευαΐδης
Ζαχαράκη για νέο Λύκειο και Εθνικό Απολυτήριο: Προσχηματικές οι ανακοινώσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ περί «μονομερούς» εθνικού διαλόγου
Η υπουργός Παιδείας τονίζει ότι η επιτροπή δεν υποκαθιστά τη Βουλή και αναφέρει ότι η πρόσκληση συμμετοχής προς όλα τα κόμματα παραμένει ανοιχτή
Σοφία Ζαχαράκη
Τροπολογία της Νέας Αριστεράς για όριο δύο θητειών στην ηγεσία της ΤτΕ – Στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ
Πρόταση για ρητό περιορισμό επαναδιορισμού διοικητή και υποδιοικητών μετά την εξαετία, με στόχο διαφάνεια και λογοδοσία – Ζαχαριάδης: «Η “ισοβιότητα” είναι συντηρητική αντίληψη, 18 χρόνια είναι πάρα πολλά».
Βουλευτές της Νέας Αριστεράς
Αλεξάνδρα Σδούκου: «Σπουδαία και ιστορική» η ενεργειακή συμφωνία, επενδύσεις έως 1 δισ. ευρώ στην έρευνα
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μιλά για οικονομική και γεωπολιτική αξία των ερευνών υδρογονανθράκων και δηλώνει θετική συμμετοχή της Ελλάδας ως παρατηρητή στο προτεινόμενο Συμβούλιο Ειρήνης υπό στενό πλαίσιο για τη Γάζα
Αλεξάνδρα Σδούκου
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εργαζόμενη καταγγέλλει την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας για απλήρωτους μισθούς και εργασιακό μπούλινγκ
Υπάλληλος του κόμματος της κάνει λόγο για ηθική παρενόχληση και εξευτελιστική συμπεριφορά, ενώ υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει δεδουλευμένα από τον Μάρτιο του 2025
Ζωή Κωνσταντοπούλου 13
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΑΕ, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχαγιάν
Στο επίκεντρο η περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας–Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Συμφωνία για συνάντηση το επόμενο διάστημα.
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχαγιάν   (Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Ταυτοποιήθηκαν οι πρώτοι 4
Οι φωτογραφίες προέρχονται από άλμπουμ του Γερμανού υπολοχαγού Χέρμαν Χόιερ, ο οποίος υπηρετούσε στο 1012 Festungs-Bataillon στη Μαλακάσα. Δημοσιοποιήθηκαν μέσω eBay από Βέλγο πωλητή, χωρίς να είναι γνωστός ο φωτογράφος
Θρασύβουλος Καλαφατάκης
16