Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Με Ζαχαριάδη στη «μάχη» για τον δήμο Αθηναίων ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κώστας Ζαχαριάδης θα είναι τελικά ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ, που θα δώσει τη «μάχη» για το «τιμόνι» του δήμου Αθηναίων στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Η σημερινή διαδικασία στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα διεκδικήσει το «τιμόνι» του δήμου Αθηναίων εξελίχθηκε σε ντέρμπι, ανάμεσα στους δύο «μονομάχους» Κώστα Ζαχαριάδη και Νίκο Φίλη, αφότου ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς αποχώρησε από την κούρσα.

Η Πολιτική Γραμματεία είπε «όχι» στην υποψηφιότητα Παππά, με 25 κατά και 14 υπέρ, και στη συνέχεια το «θρίλερ» παίχτηκε ανάμεσα στους κκ. Ζαχαριάδη και Φίλη. 

Τελικά επικράτησε ο κ. Ζαχαριάδης με 17 θετικές ψήφους έναντι 15 για τον κ. Φίλη. Τα λευκά ήταν 7. 

Θετικά προς την υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη κινήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι γραμματείς του κόμματος Σβίγγου – Βασιλειάδης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Θετικά προσκείμενη προς την υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη είναι και η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου.

Επίσης, στην Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει την υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει ήδη ανακοινώσει την στήριξή του στον Γιώργο Γαβρίλη στον Πειραιά, στον Βασίλη Αϊβαλή στην Πάτρα, στον Απόστολο Καλογιάννη στη Λάρισα, στον Δημήτρη Τραπεζιώτη στο Αγρίνιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
32
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21