Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: “ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψουν τα χρωστούμενα ή θα συνεχίσουν να πολιτεύονται “εις υγείαν των κορόιδων”».

«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Νέα Σελίδα" αναδεικνύει το τεράστιο σκάνδαλο της δανειοδότησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που χρωστούν στις τράπεζες πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «τόσο το ύψος των δανείων και η απουσία εγγυήσεων για την εξόφλησή τους, όσο και η τροπολογία του 2013 από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου για την απαλλαγή ευθυνών των τραπεζικών στελεχών που εμπλέκονταν, συνεχίζουν να προκαλούν το κοινό αίσθημα».

«Την περίοδο που οι Έλληνες πολίτες υπέφεραν από τα δεινά μιας βάρβαρης πολιτικής λιτότητας» συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, «τα 2 κόμματα έβρισκαν ζεστό χρήμα και μηχανεύονταν τρόπους για τη συγκάλυψη αυτών των απαράδεκτων πρακτικών.

Το πόρισμα της εξεταστικής της βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ είναι αποκαλυπτικό. Εξίσου αποκαλυπτική, αλλά και προκλητική είναι η διαχρονική σιωπή του παλιού πολιτικού συστήματος για το θέμα αυτό».

Και καταλήγει: «Αναμένουμε από τον κατά τα αλλά λαλίστατο κ. Μητσοτάκη, αυτή τη φορά τουλάχιστον να μη μιλήσει για “σκευωρία” και να δώσει εξηγήσεις. Και κυρίως να μας πει αν σκοπεύει πότε να επιστρέψει πίσω στον ελληνικό λαό τα χρωστούμενα ή αν θα συνεχίσει να πολιτεύεται “εις υγείαν των κορόιδων”».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τη δίκη των Τεμπών: «Υπήρξε προσπάθεια να δυναμιτιστεί η διαδικασία»
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών επιτέθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη στάση της και παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για τον σιδηρόδρομο, με αιχμή «νέα τρένα, νέα υποδομή, νέους σταθμούς»
Δίκη για τα Τέμπη
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για τη φορολόγηση των τραπεζών: Πρόταση στη λογική των «εύκολων λύσεων»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιλέγει στοχευμένες παρεμβάσεις, χωρίς να διακινδυνεύεται η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος
Παύλος Μαρινάκης
Πάλμας μετά τη συνάντηση με Δένδια: Έτοιμες Ελλάδα και Κύπρος για ανθρωπιστικές αποστολές και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες
Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε την Αθήνα για την άμεση αποστολή των φρεγατών «Κίμων» και «Ψαρά» και των F-16, ενώ οι δύο πλευρές συζήτησαν την κατάσταση σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή
Βασίλης Πάλμας και Νίκος Δένδιας