Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οριστικό «όχι» στην υποψηφιότητα Κασσελάκη – Την προεδρία θα διεκδικήσουν Πολάκης, Γκλέτσος, Φάμελλος και Φαραντούρης

Σαφές μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη ότι ο αποκλεισμός του από τη λίστα με τις υποψηφιότητες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ισχύει και δεν ανατρέπεται, εξέπεμψε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη (30.10.24).

Οριστικό «όχι» στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη είπε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενη και τις πρόσφατες αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής για τον αποκλεισμό του, τη στιγμή που ο έκπτωτος πρόεδρος επιμένει ότι τον τελικό λόγο τον έχει το Συνέδριο.

Η Πολιτική Γραμματεία έριξε τους τίτλους τέλους στο σίριαλ με την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, επιβεβαιώνοντας με επίσημη απόφασή της πως οι «μνηστήρες» για το «τιμόνι» του ΣΥΡΙΖΑ είναι τέσσερις και μόνο αυτοί, οι κκ. Φάμελλος, Πολάκης, Γκλέτσος και Φαραντούρης.

«Μετά την παρέλευση της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, οι υποψηφιότητες προς έγκριση στο συνέδριο είναι των: Απόστολου Γκλέτσου, Παύλου Πολάκη, Σωκράτη Φάμελλου, Νίκου Φαραντούρη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας. 

Τα βλέμματα όλα τώρα είναι στραμμένα στο προσεχές Συνέδριο στις 8-9 Νοεμβρίου, το οποίο θα είναι και υβριδικό, και στις τελευταίες κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της απόφασης της Πολιτικής Γραμματείας κατά τη σημερινή συνεδρίαση, «ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά συγκροτημένα, δημοκρατικά, με συλλογικότητα και με απόλυτη τήρηση των καταστατικών προβλέψεων στο έκτακτο συνέδριό και στην εκλογή προέδρου του κόμματος, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής και τις κατασταστικές προβλέψεις. Στο συνέδριο θα υπάρχει και η δυνατότητα ψηφιακής συμμετοχής».

Σε αυτή, μάλιστα, αφήνονται ξεκάθαρες αιχμές για τη στάση του κ. Κασσελάκη, τον οποίο στελέχη του κόμματος κατηγορούν ανοιχτά πως υλοποιεί σχέδιο διάλυσης της παράταξης της Κουμουνδούρου.

«Δυστυχώς κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας, παρατηρήθηκαν φαινόμενα ασύμβατα με την κοινή μας πορεία. Η μη αποδοχή των συλλογικών αποφάσεων και των προβλέψεων του καταστατικού, τα εξώδικα προς την κεντρική επιτροπή και την πολιτική γραμματεία, είναι επιλογές πολιτικά αδιανόητες.

Τα διαφορετικά παραπλανητικά μητρώα, τα ξεχωριστά κτίρια, οι αναφορές σε πραξικοπήματα και δικτατορίες είναι επιλογές προσβλητικές για την ιστορία μας και ανταγωνιστικές στην προοπτική μας. Είναι επιλογές προετοιμασίας άλλου ανταγωνιστικού κόμματος στο ΣΥΡΙΖΑ και τις δημοκρατικές του διαδικασίες. 

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, οι υποψηφιότητες προς έγκριση στο συνέδριο είναι των: Απόστολου Γκλέτσου, Παύλου Πολάκη, Σωκράτη Φάμελλου, Νίκου Φαραντούρη», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Και το κείμενο καταλήγει: «Μέσα από αυτές τις διαδικασίες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πιο ισχυρός, ώστε να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να τιμήσει την εντολή των Ελλήνων πολιτών για αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, αποτελώντας ένα στιβαρό ανάχωμα στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να οργανώσει την κοινωνικά αναγκαία και απαραίτητη προοδευτική αντεπίθεση, προασπίζοντας τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, με σκοπό την προοδευτική αλλαγή της κοινωνίας και της χώρας,   και μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπουργείο Εξωτερικών για τον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»: Καλούμε σε αυτοσυγκράτηση – Σε συνεννόηση με το Ισραήλ για την ασφαλή αποβίβαση στην Ελλάδα
«Με αφορμή την ισραηλινή επιχείρηση σε σκάφη του Global Sumud Flotilla σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Κρήτης, καλούμε σε αυτοσυγκράτηση και καθολικό...
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 6
«Σφάζονται» Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ για τις Ανεξάρτητες Αρχές: «Κατώτερος των περιστάσεων ο Ανδρουλάκης» – «Οι μάσκες έπεσαν, δεν σας παίρνει»
Κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «τοξική ρητορική» - «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», απαντά η Χαριλάου Τρικούπη
Μέγαρο Μαξίμου
Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης για τις υποκλοπές: Κάνετε τις κότες – Παπασταύρου: Επενδύετε σε μια υπερχειλίζουσα τοξικότητα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «θεσμική παρακμή», άφησε αιχμές για τη διαδικασία στις Ανεξάρτητες Αρχές και υπερασπίστηκε την πρόταση για 4ημερη εργασία
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ 5