Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Πάρε ξεκάθαρη θέση για τους γάμους ομόφυλων και φέρε προς ψήφιση το νόμο

Να αναλάβει η κυβέρνηση πρωτοβουλία για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Πηγές από την Κουμουνδούρου, και με αφορμή τον πολιτικό γάμο του Στέφανου Κασσελάκη με τον Τάιλερ Μακμπέθ που θα τελεστεί σήμερα στη Νέα Υόρκη, ζητούν από τον  πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

«Θα φέρουν προς ψήφιση το νόμο που θα θεσπίζει τον πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης ή θα συνεχίσουν το κρυφτούλι και την κωλυσιεργία; Είναι σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα η ΝΔ που ακολουθεί το δρόμο της προόδου και προασπίζεται τα ατομικά δικαιώματα ή θα παραμείνει όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας των κκ. Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη; Tελικά ο κ. Μητσοτάκης είναι μεταρρυθμιστής και ευρωπαίος, όπως δηλώνει, ή εκφράζεται από τις σκοταδιστικές απόψεις ανθρώπων όπως ο Αχχιλέας Μπέος;», διερωτώνται.

Όσον αφορά στις εσωτερικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά την έγκριση της εισήγησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την Πολιτική Γραμματεία οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αρχίζει άμεσα η υλοποίηση του οδικού χάρτη μέχρι το επικείμενο συνέδριο.

Όπως αναφέρουν, όπως εισηγήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και εγκρίθηκε από την Πολιτική Γραμματεία, από τον Νοέμβριο ως τον Ιανουάριο θα διεξαχθούν 13 περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια, με στόχο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνομιλήσει με τις τοπικές κοινωνίες και να αναδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες θεματικές εκδηλώσεις για κρίσιμα ζητήματα που
απασχολούν τους πολίτες, όπως η ακρίβεια, το κοινωνικό κράτος, η στέγη, τα κόκκινα δάνεια, η πρωτογενής παραγωγή, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην αποκατάσταση των περιοχών της χώρας που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.

«Ενότητα, εξωστρέφεια, φυγή προς τα εμπρός αποτελούν το ζητούμενο της επόμενης μέρας. Μοναδικός αντίπαλος είναι η κυβέρνηση και οι αντικοινωνικές πολιτικές της. Οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν απολύτως τίποτα από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ», υπογραμμίζουν.
Αναφέρουν επίσης ότι: «Αδιαμεσολάβητη σχέση δεν σημαίνει υπέρβαση των κομματικών οργάνων, αλλά υπέρβαση των κομματικών στεγανών και του ελιτισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να υπηρετεί την κοινωνία, όχι για να υπηρετεί η κοινωνία το κόμμα. Σε αυτή τη στρατηγική θα αξιοποιηθούν όλα τα σύγχρονα εργαλεία όπως ο i-syriza».


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 39
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221