Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σχέδιο για την πρώτη κατοικία και… καμπάνια για την Υγεία

Την πρόταση της για την προστασία της πρώτης κατοικίας αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ώρες ή μέρες η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς τα στελέχη του ΣΥΡΖΑ τα οποία ασχολούνται με το θέμα έχουν αξιοποιήσει την εμπειρία τους προκειμένου να παρουσιάσουν μια εφικτή εναλλακτική λύση. 

Πριν ωστόσο δοθεί στη δημοσιότητα η πρόταση της Κουμουνδούρου, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν συναντήσεις με τους εκπροσώπους φορέων που εμπλέκονται στο θέμα προκειμένου να ενσωματώσουν και τις δικές τους απόψεις.

Με βάση αυτή την πρόταση, στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να ξεκινήσει διάλογο με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου από κοινού να καταλήξουν σε μία κοινά αποδεκτή λύση για το θέμα της πρώτης κατοικίας.

Click4more “Πόλεμος” ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τις νέες ταυτότητες – “Είναι ταραγμένοι γιατί χαλάει δουλειά… εκατομμυρίων”

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι «είναι γνωστό ότι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση καμία λαϊκή ή μεσαία κατοικία, αξίας ως 250.000 ευρώ δεν βγήκε σε πλειστηριασμό για χρέη προς τις τράπεζες. Κατηγορούμε την κυβέρνηση γιατί προτίθεται να άρει κάθε προστατευτικό πλαίσιο, τώρα μάλιστα που υποτίθεται ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης. Θεωρούμε ότι η προστασία πρέπει όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά και να διευρυνθεί, με παράταση του υπάρχοντος νόμου και την αύξηση του εύρους των κριτηρίων του, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτόν ακόμα περισσότεροι».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς λέγοντας: «Η  δική μας κυβέρνηση είχε συμφωνήσει ότι ένα μέρος του αποθέματος θα αξιοποιούταν για τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου, ο κ. Μητσοτάκης, όταν εξελέγη, αναίρεσε αυτή τη συμφωνία και ανέβασε το στόχο των πλεονασμάτων στο 3,5%. Με στόχο να διαπραγματευτεί εκ νέου τη μείωσή τους, αφού περάσει κάποιες συγκεκριμένες «μεταρρυθμίσεις», ή αντιμεταρρυθμίσεις αν θέλετε, όπως την άρση προστασία της πρώτης κατοικίας. Μπήκε λοιπόν αυτοβούλως, όπως αποκαλύπτεται, σε ένα παζάρι που από τη μεριά των εταίρων τίθεται η απελευθέρωση των πλειστηριασμών. Είναι καθαρό πια πως πρόκειται για ένα στημένο «πάρε-δώσε». Τα πλεονάσματα και η μείωσή τους πήραν τη θέση του «καρότου», ενώ το «μαστίγιο» παραμένει το ίδιο. Αυτό είναι κάτι που, με κόπο, πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο».

Στην Κουμουνδούρου λένε ακόμα ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει και αυτό το θέμα επικοινωνιακά επαναφέροντας το αφήγημα περί μπαταχτσήδων και κακοπληρωτών ενώ οι δανειολήπτες έχουν περάσει από «φίλτρο» σχετικά με την οικονομική τους κατάσταση.

Το δεύτερο θέμα που θα αναδείξουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει να κάνει με την υγεία  και την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία καθώς, καθημερινά πλέον, υπάρχουν καταγγελίες για δυσλειτουργίες των περισσοτέρων νοσοκομειακών μονάδων.

Η προβολή του θέματος αυτού θα έχει τον χαρακτήρα καμπάνιας καθώς όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα αναφέρονται στα προβλήματα των νοσοκομείων, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μέσα από την απαξίωση της δημόσια υγείας τα να μπουν ιδιωτικά κεφάλαια στις νοσοκομειακές μονάδες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αθήνα καλεί Βρυξέλλες: Πιέσεις για κοινά μέτρα στήριξης από την ΕΕ και το «αγκάθι» της ηλεκτρικής ενέργειας
«Επιτρέψτε μου να πω κάτι. Υπάρχει ένας "ελέφαντας στο δωμάτιο". Πρόκειται για τις ανισότητες στις τιμές χονδρεμπορικής της ηλεκτρικής ενέργειας» υπογράμμισε ο Σταύρος Παπασταύρος
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
ΠΑΣΟΚ: Πρώτος σε συνέδρους ο Ανδρουλάκης – «Συνωστισμός» στη 2η θέση για Δούκα, Γερουλάνο, Χριστοδουλάκη – «Παρών» και ο Κωνσταντινόπουλος
Απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες για την ανάδειξη συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ, άγγιξε τις 175.000 περίπου, αφήνοντας πίσω της τους πάντες …νικητές
Εκλογές για τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ 9
Βουλή: Πέρασαν από την Επιτροπή Εξοπλιστικών τα αμυντικά προγράμματα για την «Ατζέντα 2030» – «Ναι» από τη ΝΔ, «παρών» και «όχι» από την αντιπολίτευση
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν με το «παρών» σε ότι αφορά το πρόγραμμα «Ασπίδα του Αχιλλέα» πλην του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας που τα καταψήφισαν
Η επιτροπή Άμυνας της Βουλής
Είμαστε δεύτερη δύναμη στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ λέει η πλευρά του Χάρη Δούκα με περίπου 900 συνέδρους
Θέτουν το εξής δίλημμα για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: «Θα επιλέξει το κόμμα να ηγηθεί ως κύρια δύναμη της Πολιτικής Αλλαγής με προοδευτικό πρόσημο ή θα αφήσει ανοιχτό ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία;»
Χάρης Δούκας