Πολιτική

Τα εσωκομματικά της ΝΔ περνάνε… από τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές θα καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το τοπίο στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ηγετική ομάδα της ΝΔ βρίσκεται καθημερινά στο …μικροσκόπιο της κριτικής που ασκούν βουλευτές και στελέχη με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα και ορόσημο σε αυτή την νέα κατάσταση πρόκειται να αποτελέσει η συνεδρίαση της ΚΟ την ερχόμενη Πέμπτη στις 13:00.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι εισηγήσεις που δέχεται ο Αντώνης Σαμαράς για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη συνεδρίαση της ΚΟ διίστανται. Βασικά ερωτήματα πάντως παραμένουν εάν στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ θα προβεί σε μια πιο σκληρή αυτοκριτική και αν θα δοθεί ο λόγος στους βουλευτές. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ίσως να επιλεγεί τελικά να μην δοθεί ο λόγος και να ξανά συνεδριάσει η ΚΟ μια βδομάδα αργότερα όπου εκεί οι βουλευτές θα πάρουν τον λόγο.

Η ανησυχία που επικρατεί στον 3ο όροφο της Συγγρού είναι εμφανής για τον τρόπο που θα αντιδράσουν οι βουλευτές στην περίπτωση που πάρουν το λόγο και το μόνο που παραμένει να δούμε είναι αν τελικά θα επιμείνουν να πάρουν το λόγο.

Από την άλλη στελέχη που έμειναν εκτός βουλής όπως η Φ. Πιπιλή, ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος, ο Π. Παναγιωτόπουλος αλλά και η Κ. Παπακώστα άρχισαν ήδη βάλλουν κατά της ηγετικής ομάδας.

Ένα στοιχείο που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει πολλά στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς παράταξης πρόκειται να είναι και το αν θα επιμείνει ο Αντώνης Σαμαράς στο σενάριο της γρήγορης επανόδου στην εξουσία και την αριστερή παρένθεση.

Όμως το βασικό ερώτημα παραμένει για το τι γίνεται αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ δεν καταρρεύσει σύντομα όπως περιμένουν κάποιοι στη Συγγρού. Την κουβέντα αυτή άνοιξε ο στενός φίλος του πρωθυπουργού Φ. Κρανιδιώτης ο οποίος δήλωσε χθες ότι ” αν οι δανειστές υποχωρήσουν, τότε θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τη ΝΔ για τη στροφή του 2011, όταν επελέγη η μη σύγκρουση και η συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου και όσα ακολούθησαν”.

Η βασική γραμμή άμυνας πάντως απέναντι στην κυβέρνηση παραμένει η ίδια με το επιχείρημα ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρω θα υπογράψει νέο μνημόνιο. Από την άλλη τονίζεται ότι δεν χρησιμοποιείται πλέον η διαγραφή χρέους και υπενθυμιζόταν ότι οι δηλώσεις Ομπαμα ήταν στο πλαίσιο των δηλώσεων που έκανε όταν και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν πρωθυπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: «Ανάγκη για επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης και ενοποίηση του παραλιακού μετώπου»
«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να υπηρετήσει τον ιστορικό της ρόλο: να είναι το οικονομικό κέντρο των Βαλκανίων», τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε ασθενή που παίρνει φάρμακα στο σπίτι του: «Μικρότερες οι ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ»
Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο σπίτι του ασθενή μίλησε και για τις μεταμοσχεύσεις αλλά και το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων στο Ωνάσειο όπου θα γίνουν τα εγκαίνια το επόμενο διάστημα
Κυριάκος Μητσοτάκης 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αντιμετωπίζουμε την τεχνητή νοημοσύνη ως μια μετασχηματιστική τεχνολογία» – Η συζήτηση στο Athens Innovation Summit
Οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης με προτεραιότητα τους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της πολιτικής προστασίας στην Ελλάδα, τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μετρό Συντάγματος μία ημέρα πριν τα «εγκαίνια» της 24ωρης λειτουργίας του
Συνομίλησε με εργαζόμενους στο κέντρο ελέγχου του μετρό και ευχαρίστησε το προσωπικό όλων των μέσων μεταφοράς για τη στήριξή του στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 10