Πολιτική

Τα ντολμαδάκια της Μαρίκας και τα «φιλέματα» στο Ακρωτήρι που έμειναν αξέχαστα σε ξένους ηγέτες

Μπορεί η φιλοξενία του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάικ Πομπέο στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων, από τον Κυριάκο και την Μαρέβα Μητσοτάκη να κρύβει την δική της σημασία, ωστόσο δεν είναι η πρώτη όπου ένα πολιτικό πρόσωπο τέτοιου βεληνεκούς περνά το κατώφλι της βίλας.

Η οικογένεια από την εποχή κιόλας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν γνωστή για την φιλοξενία της και κυρίως για τα τραπεζώματά της με την Μαρίκα Μητσοτάκη να δίνει τον καλύτερο της εαυτό μέσα στην κουζίνα της δημιουργώντας για τους υψηλούς καλεσμένους της τις πιο απολαυστικές συνταγές.

Στην ιστορία έχουν μένει και μάλιστα με την κωδική ονομασία “Τα ντολμαδάκια της Μαρίκας” οι μικρές τυλιχτές μπουκιές από αμπελόφυλλα και ρύζι τα οποία δοκίμασαν πολλοί Έλληνες και ξένοι πολιτικοί, οι οποίοι είχαν να λένε τα καλύτερα για τις μαγειρικές ικανότητες της οικοδέσποινας.

Ένα από τα ζευγάρια τα οποία επισκέφτηκαν την βίλα Μητσοτάκη με την συγκλονιστική θέα προς τη θάλασσα ήταν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους και η σύζυγος του Μπάρμπαρα οι οποίοι μια το 1991 και την άλλη το 1994 βρέθηκαν να γευματίζουν μαζί με ολόκληρη την οικογένεια. Το ζευγάρι διατηρούσε για δεκαετίες φιλικές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ενώ φημολογείται πως η Μαρίκα μετά από πιέσεις της Μπάρμπαρα Μπους αποκάλυψε πολλά από τα μαγειρικά της μυστικά.

mitsotakistrapezixania

Το 1991 και συγκεκριμένα στις 25 Μαΐου στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα φιλοξενηθεί ο καγκελάριος Χέλμουτ Κολ, προκειμένου μετά το κάλεσμα της οικογένειας να παρευρεθεί σε επετειακές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια της Μάχης της Κρήτης.

mitsotakiskohl

Ο καγκελάριος είχε δεχτεί με χαρά την πρόταση, ενώ για χρόνια θυμόταν από την μια τις ομορφιές των Χανίων και από τις άλλων τα κρητικά εδέσματα δια χειρός Μαρίκας Μητσοτάκη.

φωτογραφίες: Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32