Πολιτική

“Τα πήρε” ο Παφίλης με τον Γαβρόγλου – Γιατί του έδωσε να διαβάσει Κουτσούμπα από τον Ριζοσπάστη

Την οργισμένη παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, και τις έντονες διαμαρτυρίες βουλευτών του ΚΚΕ, προκάλεσε αποστροφή του υπουργού Παιδείας στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, καθώς ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι «ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος είπε, επί λέξει, (ότι) το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχουμε Γ Λυκείου, άρα αναγνωρίζει ότι δεν έχουμε, απλώς δεν το θεωρεί πρόβλημα».

Ο Θανάσης Παφίλης ανέβηκε στο βήμα και λέγοντας «κ. Γαβρόγλου επειδή είστε μάστορας στη διαστρέβλωση», έδωσε στον υπουργό το σημερινό φύλλο του «Ριζοσπάστη» που δημοσιεύει ολόκληρη την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη Βουλή.

Ο κ. Παφίλης κάλεσε τον υπουργό Παιδείας να διαβάσει ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα, λέγοντας «διαβάστε τι είπε ο γραμματέας του Κόμματος, όλο, όχι αυτά που σημειώνετε».

«Κύριε Παφίλη μπαίνετε και εσείς στην εύκολη κουλτούρα της εικόνας κάτι που είναι πολύ προσφιλές στη ΝΔ», σχολίασε ο υπουργός Παιδείας, ενώ την ίδια στιγμή, ο Θανάσης Παφίλης τον καλούσε να διαβάσει ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα.

pafilis

Ο υπουργός Παιδείας είπε στη συνέχεια: «Τουλάχιστον δεν έχω κατηγορηθεί ότι είμαι και αδιάβαστος, ακόμα».

«Εγώ σημείωσα ακριβώς αυτό που είπα και υπόσχομαι, έναντι όλων των συναδέλφων, εάν τυχόν ακούσω τα Πρακτικά, τη φωνή, και δω ότι είναι αυτό που λέω θα βγω να καταγγείλω αυτό (σ.σ: το δημοσίευμα της εφημερίδας). Αν τυχόν εγώ κάνω λάθος θα ζητήσω συγγνώμη. Δεν θα ζητήσω εκ των προτέρων γιατί ξέρω ότι η εφημερίδα αυτή δημοσιεύει ό,τι συμφέρει τον λαό επίσης».

pafilis

Στο σημείο αυτό ο Θανάσης Παφίλης ζήτησε να προσκομιστούν τα Πρακτικά της Βουλής, ο Κ. Γαβρόγλου συνέχισε λέγοντας: «Εμ, αυτό δεν είναι; Χρόνια τώρα, δεν είναι καινούργιο» και τον Θανάση Παφίλη να ζητά εκ νέου τα Πρακτικά.

pafilis

Από τα Πρακτικά της Βουλής προκύπτει ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε:

«Σας έπιασε, βλέπετε, ο πόνος για την εφηβεία, όπως λέτε, και τη νεολαία, όπως είχε πιάσει ακριβώς πόνος την κυρία Διαμαντοπούλου, που έλεγε το 2011 ότι είναι πρόβλημα που οι πανελλαδικές εξετάσεις γίνονται πρωτοσέλιδα, λέει, όπως είχε πιάσει πόνος το 2013 τη ΝΔ, που έλεγε ότι το Λύκειο απαξιώνεται. Τα ίδια επί της ουσίας λέτε κι εσείς, όταν υπερασπίζεστε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει Γ’ Λυκείου. Αυτό είναι το πρόβλημα, κύριοι της κυβέρνησης; Οπωσδήποτε όχι. Γιατί το πρόβλημα του Λυκείου, κύριε Γαβρόγλου, που πετάγεστε συνεχώς, μ’ αυτό το υφάκι κιόλας, που κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, και σας το ‘χουμε πει, κόφτε το, ιδιαίτερα όταν μιλάει εκπρόσωπος άλλου πολιτικού κόμματος, να το δώσετε στον αρχηγό σας να απαντήσει μετά που θα μιλήσει […] Το πρόβλημα του Λυκείου, λοιπόν, είναι ο εξετασιοκεντρικός του χαρακτήρας, για να το πω ακριβώς έτσι όπως είναι και όπως το λέει όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, είναι η φροντιστηριοποίησή του. Αυτό το κάνει ανιαρό το Λύκειο. Αυτά οδηγούν νέους και νέες που βρίσκονται σε φάση αναζήτησης, σε φάση “ψαξίματος”, να βάζουν πρόβλημα, να βάζουν φρένο στους ίδιους τους προβληματισμούς τους, στις γνώσεις μέσα στο σχολείο, αφού αυτά δεν είναι, βλέπετε, για τις εξετάσεις τους και να τα αναζητούν αλλού».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Σωκράτης Φάμελλος για τη μήνυση από την Ομάδα Αλήθειας: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί νοικοκύρης»
«Η μήνυση εναντίον μου, που προανήγγειλε η Ομάδας Αλήθειας, ο μηχανισμός προπαγάνδας του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί ευθεία επίθεση κατά της Δημοκρατίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Αυτό είναι το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης των υπηρεσιών του Δημοσίου – Θα πραγματοποιείται 2 φορές τον χρόνο
Η αξιολόγηση θα γίνεται την περίοδο Απριλίου - Μαΐου και την περίοδο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου και θα αφορά υπηρεσίες του κεντρικού κράτου, ψηφιακές υπηρεσίες και υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης υπηρεσιών του Δημοσίου 12