Πολιτική

Τα “χώνει” σε Ντάισελμπλουμ ο Παπαδημούλης: Δεν θέλει διαφάνεια!

Απαράδεκτη και προκλητική χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης την άρνηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, μέσω εκπροσώπου του, να συμμετάσχει το Ευρωκοινοβούλιο στην εποπτεία της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος. Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει, μάλιστα, πως “σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιουνκέρ αναζητείται και η κατάλληλη νομική βάση”. 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η σπουδή του εκπροσώπου του κ. Ντάισελμπλουμ να αρνηθεί την ενεργό συμμετοχή που ζητά το Ευρωκοινοβούλιο στην εποπτεία της εφαρμογής του προγράμματος για την Ελλάδα και μάλιστα με αμφισβητούμενα νομικά επιχειρήματα, είναι απαράδεκτη και προκλητική” αναφέρει σε tweet που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
“Ο λόγος είναι προφανής. Ο κ. Ντάισελμπλουμ προτιμά τη συζήτηση πίσω από τις κλειστές πόρτες του Γιούρογκρουπ αντί της διαφάνειας και της δημοκρατικής λογοδοσίας που διεκδικεί το Ευρωκοινοβούλιο. Θέλει να αποφύγει τον κριτικό έλεγχο του Ευρωκοινοβουλίου για τις αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις των πολιτικών μονομερής λιτότητας.
Το Ευρωκοινοβούλιο, στη μεγάλη του πλειοψηφία, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων από τις αρχές Σεπτεμβρίου, την οποία και ανέπτυξε σήμερα ο πρόεδρός του κ. Σουλτς στον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα,θα επιμείνει στην διεκδίκηση ενός ουσιαστικού ρόλου στον έλεγχο της εφαρμογής του προγράμματος για την Ελλάδα και θα το πετύχει. Ήδη, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιουνκέρ αναζητείται και η κατάλληλη νομική βάση”, καταλήγει ο κ. Παπαδημούλης.
Να υπενθυμίσουμε πως την άμεση και πλήρη εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην τακτική διαδικασία αξιολόγησης ως προς την εφαρμογή της δανειακής συμφωνίας, είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσουκαλάς για «Βιολάντα»: Άμεση διερεύνηση των καταγγελιών για απολύσεις εργαζομένων – «Να καταθέσουν όσα γνωρίζουν»
«Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εγγυηθούν την προστασία των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων και του δικαιώματος τους να καταθέσουν όσα γνωρίζουν ενώπιον των δικαστικών αρχών» λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Κώστας Τσουκαλάς 8
«Γαλάζια ανάπτυξη τύπου Βιολάντα»: Σφοδρή επίθεση Τεμπονέρα στην κυβέρνηση για τις καταγγελίες εργαζομένων
Οκτώ μήνες μετά την τραγωδία από την έκρηξη και την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της «Βιολάντα» στα Τρίκαλα, νέες καταγγελίες γύρω από την υπόθεση προκαλούν πολιτικές αντιδράσεις
Διονύσης Τεμπονέρας 17
Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε έναν αβέβαιο κόσμο η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα με συμμαχίες και με σχέδιο, προτεραιότητά μας το κόστος ζωής
«Με την Τουρκία, είναι αναγκαίο να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, όμως ο ουσιαστικός διάλογος όμως δεν μπορεί να συνυπάρχει με μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα»
Κυριάκος Μητσοτάκης 122
Η επόμενη μέρα στην ΕΛΑΣ: Από την οργανωτική συγκρότηση στην «πολιτική κατάληψη» της περιφέρειας
Το επιτελείο Τσίπρα περνά από τη φάση της ίδρυσης στη φάση της εξάπλωσης - Το στοίχημα των 59 περιφερειών, οι περιοδείες και η προσπάθεια να αποκτήσει το νέο κόμμα πραγματικές ρίζες στην κοινωνία
Αλέξης Τσίπρας 19