Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Τα “χώνει” σε Ντάισελμπλουμ ο Παπαδημούλης: Δεν θέλει διαφάνεια!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Απαράδεκτη και προκλητική χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης την άρνηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, μέσω εκπροσώπου του, να συμμετάσχει το Ευρωκοινοβούλιο στην εποπτεία της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος. Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει, μάλιστα, πως “σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιουνκέρ αναζητείται και η κατάλληλη νομική βάση”. 

«Η σπουδή του εκπροσώπου του κ. Ντάισελμπλουμ να αρνηθεί την ενεργό συμμετοχή που ζητά το Ευρωκοινοβούλιο στην εποπτεία της εφαρμογής του προγράμματος για την Ελλάδα και μάλιστα με αμφισβητούμενα νομικά επιχειρήματα, είναι απαράδεκτη και προκλητική” αναφέρει σε tweet που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
“Ο λόγος είναι προφανής. Ο κ. Ντάισελμπλουμ προτιμά τη συζήτηση πίσω από τις κλειστές πόρτες του Γιούρογκρουπ αντί της διαφάνειας και της δημοκρατικής λογοδοσίας που διεκδικεί το Ευρωκοινοβούλιο. Θέλει να αποφύγει τον κριτικό έλεγχο του Ευρωκοινοβουλίου για τις αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις των πολιτικών μονομερής λιτότητας.
Το Ευρωκοινοβούλιο, στη μεγάλη του πλειοψηφία, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων από τις αρχές Σεπτεμβρίου, την οποία και ανέπτυξε σήμερα ο πρόεδρός του κ. Σουλτς στον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα,θα επιμείνει στην διεκδίκηση ενός ουσιαστικού ρόλου στον έλεγχο της εφαρμογής του προγράμματος για την Ελλάδα και θα το πετύχει. Ήδη, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιουνκέρ αναζητείται και η κατάλληλη νομική βάση”, καταλήγει ο κ. Παπαδημούλης.
Να υπενθυμίσουμε πως την άμεση και πλήρη εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην τακτική διαδικασία αξιολόγησης ως προς την εφαρμογή της δανειακής συμφωνίας, είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε