Πολιτική

ΤΑΙΠΕΔ: Κανένα πρόβλημα στις αποκρατικοποιήσεις από την παραίτηση Σταυρίδη – Δεν επηρεάζεται η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ

- Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης Σταυρίδη
- Η επικοινωνία Στουρνάρα με Σαμαρά για να πάρει το πράσινο φως για να αποπεμφθεί ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ
- Για "θέμα ηθικής" κάνουν λόγο στην κυβέρνηση
- Ο κ. Στέλιος Σταυρίδης, αμέσως μετά την υπογραφή για την πώληση του ΟΠΑΠ σύμφωνα με δημοσίευμα έφυγε για διακοπες με το ιδιωτικό τζετ ενός εκ των αγοραστών

Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης από τον κ. Στέλιο Σταυρίδη ότι υποβάλλει την παραίτησή του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Εμίρης, έσπευσε να διευκρινήσει ότι δεν επηρεάζεται το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Όλα ξεκίνησαν όταν δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) αποκάλυπτε ότι ο κ. Στέλιος Σταυρίδης, ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, αφού υπέγραψε με τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη τη σύμβαση για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ παρουσία του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, έφυγε για διακοπές στην Κεφαλονιά με το λίαρ τζετ του κ. Μελισσανίδη.

Υπήρχε μάλιστα και φωτογραφία του κ. Σταυρίδη μέσα στο λιαρ τζετ χαμογελαστός να απολαμβάνει την πτήση. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο. Από την στιγμή που άρχισαν να σχολιάζουν το γεγονός, έλεγαν ότι είναι θέμ ηθικής.

Έτσι, σήμερα λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και μετά από επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ο κ. Στουρνάρας εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση στην οποία χωρίς να δίνονται περαιτέρω εξηγήσεις, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ζήτησε σήμερα την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέλιου Σταυρίδη.

Τι είπε ο κ. Σταυρίδης

Ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ είπε: “Είχα έρθει για μία ημέρα στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψω την πώληση και θα έφευγα την επόμενη τα ξημερώματα με μία πτήση που θα έφευγε στις 5:20 τα ξημερώματα, δηλαδή θα ξυπνούσα στις 4 τα χαράματα. Ο κ. Μελισσανίδης όμως που πήγαινε στη Γαλλία μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλονιά όπου κι έκανε ανεφοδιασμό κι έτσι δεν ταλαιπωρήθηκα και γλίτωσα και μία ημέρα”. Προσθέτει επίσης: “Κατά την πτήση μιλήσαμε για την πώληση του ΟΠΑΠ όπως μιλάμε συνέχεια με τον κ. Μελισσανίδη. Παραμένει πάρα πολύ δυσαρεστημένος για το θέμα των λαχείων διότι θεωρεί ότι η συμφωνία δεν έπρεπε να γίνει έτσι. Εμείς δε συμφωνούμε καθόλου με αυτό που υποστηρίζει. Αν και διαφωνούμε πολλούς μήνες έχουμε διατηρήσει μαζί του ένα επίπεδο σχέσεων εξαιρετικό”.
Ο κ. Σταυρίδης έχει σπίτι στην Κεφαλονιά και παραθερίζει εκεί με την οικογένειά του κάθε καλοκαίρι.

Κανένα πρόβλημα με τις αποκρατικοποιήσεις

Την ίδια ώρα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννης Εμίρης, μιλώντας στο Reuters επισήμανε ότι «το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν θα πληγεί από την παραίτηση του κ. Σταυρίδη».
«Δεν θα υπάρξει καμία απολύτως καθυστέρηση στο πρόγραμμα», ανέφερε.
Επιπλέον σύμφωνα με το πρακτορείο, αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι δεν επηρεάζεται η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, η οποία παραμένει ως έχει και ότι η παραίτηση του κ. Σταυρίδη αφορούσε «θέματα ηθικής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε ο Γιάννης Στουρνάρας

Υπογράφηκε η σύμβαση πώλησης του ΟΠΑΠ στην EMMA DELTA!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 6
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά