Πολιτική

Τασούλας: Δολοφονία η εγκληματική ενέργεια κατά του Αντώνη από τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon

«Bία και δολοφονία» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, την εγκληματική ενέργεια κατά του Αντώνη από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon.

O Πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Εφήβων, που θέμα της έχει την βία, ανέφερε στους μαθητές – έφηβους βουλευτές ότι «βία και δολοφονία ήταν η συμπεριφορά απέναντι σε ένα νέο άνθρωπο, στον οποίο, όχι μόνο δεν επετράπη να επιβιβαστεί σε πλοίο, αλλά απωθήθηκε δολοφονικά από ανθρώπους της διπλανής, τελικά, πόρτας. Οι οποίοι κατέφυγαν σε αυτή την αποκρουστική συμπεριφορά, που είχε αυτό το αποτρόπαιο αποτέλεσμα». 

Ο κ. Τασούλας, αναφερόμενος στην βία, έκανε αναφορά στον Θουκυδίδη, ο οποίος, όπως είπε, έχει περιγράψει με μοναδικό τρόπο «την αποχαύνωση των ανθρώπων ενστίκτων και της αποστροφής αυτών των ενστίκτων προς την επικράτηση της βίας, του ανθρώπου που αποκτηνώνεται, ο οποίος στρέφεται στη βία για να επιτύχει τους στόχους του, όπως, κακώς, εκείνος τους έχει προτεραιοποιήσει». 

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, στη συνέχεια, απευθυνόμενος στου έφηβους βουλευτές και στο τραγικό συμβάν στο λιμάνι του Πειραιά, είπε πως αυτά που έγινα να και είδαμε είναι «γροθιά στο στομάχι για όλους μας , η δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη. Οφείλουμε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να κοιταχτούμε κατάματα. Να αποδώσουμε δικαιοσύνη και να εξετάσουμε γιατί συνέβη. Το ίδιο να συμβεί και για ποδοσφαιρική βία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ελλάδα και άλλες 24 χώρες καταδικάζουν το σχέδιο του Ισραήλ για κατασκευή 3.400 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη
«Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση και ζητούμε την άμεση αναίρεσή της με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τονίζεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και 24 ομόλογοί του
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς πάνω από χάρτη με τους ισραηλινούς εποικισμούς 3
Συγκινεί ο Τρύφων Αλεξιάδης για τον Απόστολο Βεσυρόπουλο - «Όταν αισθάνθηκα αδιαθεσία στη Βουλή μου τηλεφωνούσε να δει πώς είμαι»
Ο Τρύφων Αλεξιάδης χαρακτήρισε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο ως έναν «σπουδαίο πολιτικό και ικανό στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας»
Απόστολος Βεσυρόπουλος