Πολιτική

Τελεσίγραφο Λαγκάρντ: Αυτά ζητάμε για να μπούμε στο ελληνικό πρόγραμμα

Αποφεύγοντας να... αποκαλύψει τις προθέσεις της, η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, επέμεινε ότι για να συμμετάσχει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα συνεχίζει να απαιτεί τις μεταρρυθμισεις και την αναδιάρθρωση που θα καθιστούν βιώσιμο το χρέος.

Η Κριστίν Λαγκάρντ ρωτήθηκε για το άν τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα είναι απαραίτητος όρος του ΔΝΤ ούτως ώστε να επανέλθει στο ελληνικό πρόγραμμα του ESM, αλλά και για το ποια είναι η απάντησή της στους Ευρωπαίους αξιωματούχους που ζητούν δημοσίως από το Ταμείο να αλλάξει τις απαιτήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το ΔΝΤ

Έχουμε στο παρελθόν δείξει ευελιξία στην αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, αλλά όπως είναι σήμερα το χρέος δεν είναι βιώσιμο“, απάντησε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το Ταμείο έχει συντάξει την έκθεση του άρθρου 4 για την Ελλάδα και τα στοιχεία δείχνουν πως θα απαιτηθεί περισσότερη δουλειά στο “μέτωπο” των μεταρρυθμίσεων. Η Κριστίν Λαγκάρντ αποκάλυψε ακόμη ότι η αποστολή του ΔΝΤ θα μεταβεί στην Ελλάδα για να ασχοληθεί με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του ESM.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των Ευρωπαίων με την απαίτησή του να ξεκινήσει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, ενώ η ελληνική πλευρά ελπίζει πως στη σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας θα μπορέσει να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους να ασχοληθούν με το μείζον αυτό ζήτημα, που αποτελεί και “σωσίβιο” της κυβέρνησης. 

Το ακριβές κείμενο της δήλωσης της κ. Λαγκάρντ

“Μόλις ολοκληρώσαμε ένα άρθρο 4 στην Ελλάδα που είναι μία διμερής προσπάθεια εποπτείας με την Ελλάδα και τα αποτελέσματα είναι δημοσιευμένα. Έδειξε ότι κάποιες μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει και πολύ περισσότερη δουλειά χρειάζεται να γίνει στο μέλλον, όπως γνωρίζουμε.

Θα στείλουμε μία ομάδα σε δύο εβδομάδες για να βοηθήσουμε με την αξιολόγηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM, διότι όπως γνωρίζετε δεν συμμετέχουμε αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμα.

Οι προϋποθέσεις για να συμμετέχουμε δεν έχουν αλλάξει, πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν πολύ σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, και επίσης πιστεύουμε ότι το χρέος πρέπει να είναι βιώσιμο στο μέλλον.

Έχουμε δείξει ευελιξία στο παρελθόν προκειμένου να αξιολογήσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους αλλά ξεκάθαρα πιστεύουμε ότι όπως είναι το χρέος δεν είναι βιώσιμο“.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5