Πολιτική

Τελικά… “Προκόπη Παυλόπουλο” η Ραχήλ Μακρή (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ραχήλ Μακρή φέρεται να ήταν έντονα ενοχλημένη μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρεία της Δημοκρατίας από τον Αλέξη Τσίπρα, τελικά όμως έμεινε... εντός κομματικής γραμμής και ψήφισε τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, αποτελούσε ένα από τα… “ερωτηματικά” της αποψινής ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού οι πληροφορίες ανέφεραν πως δεν ήταν ευχαριστημένη με την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου.

Η ενόχλησή της αυτή, ερμηνεύτηκε από πολλούς ως… σημάδι πως θα καταψήφιζε τον “εκλεκτό” του ΣΥΡΙΖΑ για το ύπατο αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, ωστόσο τελικά η Ραχήλ Μακρή υπερψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος και εξελέγη νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαδεχόμενος τον Κάρολο Παπούλια.

Δείτε το βίντεο:

Με ανακοίνωσή της η Ραχήλ Μακρή εξηγεί γιατί ψήφισε ναι:

«Η επιλογή πρότασης του κ. Παυλόπουλου έγινε από τον Πρωθυπουργό στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Στη συνεδρίαση αυτή εξέφρασα τεκμηριωμένα την πολιτική πεποίθηση ότι όλοι όσοι επιλέγονται για θεσμικές θέσεις της Ελληνικής πολιτείας οφείλουν να ενστερνίζονται και να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια ανάκτησης της αξιοπρέπειας ενός λαού, που τόσα χρόνια σήκωσε το βάρος ανούσιων πολιτικών και αδιέξοδων επιλογών.
Δεν πρέπει να λησμονούμε, βέβαια, ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, δίνει κρίσιμη μάχη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ακύρωση των παράλογων και δυσβάσταχτων μνημονιακών επιταγών ανούσιας λιτότητας, οι αποφάσεις όλων μας οφείλουν να λαμβάνονται με σύνεση για την διασφάλιση του υπέρτερου σκοπού.
Καθώς τα ανωτέρω δεδομένα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποσπασματικά πιστεύω ότι οι πράξεις και επιλογές του Πρωθυπουργού θα δικαιώσουν τις προσδοκίες όλων μας για έξοδο της Χώρας από την ανθρωπιστική και οικονομική κρίση, με όποια συμμαχία μπορεί να σχηματιστεί για τη διασφάλιση του Εθνικού συμφέροντος.»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Καρυστιανού να παραιτηθεί από πρόεδρος του Συλλόγου των Τεμπών, ζήτησε το ΔΣ: «Θα το κάνω αν μου ζητηθεί σε συνέλευση»
«Ο λόγος που δεν παραιτούμαι από μόνη μου είναι ότι εγώ παραμένω πιστή σ' αυτά που πορίζει ο σύλλογος, ως προς τον σκοπό της δημιουργίας και της ύπαρξής του»
Η Μαρία Καρυστιανού 53
Μαρία Καρυστιανού: Θα συμμετέχουμε στις επόμενες εκλογές – Αν μου ζητηθεί, θα παραιτηθώ από τον σύλλογο για τα Τέμπη
«Βλέπω ξαφνικά κάποιους να μου επιτίθενται και δεν καταλαβαίνω το γιατί» είπε για τις αντιδράσεις ορισμένων από τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη
Η Μαρία Καρυστιανού στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Πάνο Ρούτσι
78