Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Τετράδια μοίρασε ο Βερνάδακης στους μαθητές του σχολείου της φυλακής ανηλίκων Κορίνθου

Τετράδια μοίρασε ο Βερνάδακης στους μαθητές του σχολείου της φυλακής ανηλίκων Κορίνθου

Μια ασυνήθιστη επίσκεψη δέχτηκαν σήμερα οι μαθητές του Σχολείου της Φυλακής Ανηλίκων Κορίνθου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης επισκέφθηκε τη φυλακή προκειμένου να παραδώσει τετράδια που εξέδωσε το Εθνικό Τυπογραφείο και διανέμονται δωρεάν σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, τον οποίο υποδέχθηκε και ξενάγησε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης, παρέδωσε χέρι – χέρι τα τετράδια στους μαθητές και τόνισε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών και δήλωσε τη διαθεσιμότητα του ίδιου και του Υπουργείου του για υποστήριξη ανάλογων δράσεων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τόσο οι κρατούμενοι όσο και οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό της φυλακής αντάλλαξαν απόψεις, εξέφρασαν προβληματισμούς, και έθεσαν αιτήματα προς τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα.

Συνολικά 2,5 χιλ. τετράδια παραδόθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για να διανεμηθούν σ΄ όλους τους κρατουμένους των σχολείων των φυλακών της χώρας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Τσόγκας και Γιώργος Ψυχογιός.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε