Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Μέσα στην εβδομάδα η ανακοίνωση του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος για την αυτοδιοίκηση

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται από το υπουργείο Εσωτερικών η ανακοίνωση του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος για την αυτοδιοίκηση, όπως έκανε γνωστό ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ομιλία του σε τοπική οργάνωση της ΝΔ, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, ανέφερε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα και έκανε λόγο για ένα «πολύ υψηλό πακέτο, πολύ μεγαλύτερης χρηματοδότησης από αυτήν, που υποτίθεται ότι υπήρχε πριν», με το πρόγραμμα «Φιλόδημος 1».

Ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι με αυτό το πακέτο διασφαλίζονται τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού, 1,3 δισ. ευρώ που είναι σε εξέλιξη με το προηγούμενο πρόγραμμα, «αλλά και πάρα πολλά καινούργια έργα, τα οποία θα τα φτιάξουμε από κοινού με την αυτοδιοίκηση».

Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Μεσσήνιου πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν μεγάλο ηγέτη της φιλελεύθερης παράταξης. «Είναι ο άνθρωπος που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι με τη στάση του στην περίοδο της κρίσης κατέστησε τη ΝΔ «φάρο ελπίδας απέναντι στα τεράστια κύματα λαϊκισμού που σάρωναν τη χώρα».

Αναφερόμενος στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, το καλοκαίρι του 2012, είπε ότι ήταν «μια σύμπλευση εθνικού καθήκοντος» και επισήμανε ότι «αυτή η πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά ήταν το πρόπλασμα της ευρείας διακομματικής ακτινοβολίας την οποία έχει σήμερα η παράταξή μας με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Χαρακτήρισε υποδειγματική την κομματική συμπεριφορά του κ. Σαμαρά όλα αυτά τα χρόνια και επισήμανε ότι «σήμερα, όπως και χθες, όπως και αύριο, στέκεται υπεύθυνα και δυναμικά στο πλευρό του εκλεγμένου αρχηγού μας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τον Στέργιο Καλπάκη προτείνει για γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος
Για την θέση του γραμματέα αναμένεται να προτείνει τον πρώην εκπρόσωπο τύπου Στέργιο Καλπάκη, για εκπρόσωπο Τύπου τον Κώστα Ζαχαριάδη ενώ για την θέση της αναπληρώτριας γραμματέως του κόμματος, την Αναστασία Σαπούνια
Ο Στέλιος Καλπάκης 2
Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο κ. Σημανδράκος έστειλε δύο επιστολές στο Μαξίμου, το αυτί του Πρωθυπουργού άκουσε τίποτα;»
«Τα γνώριζε και τα επέτρεψε μία ''γαλάζια'' συμμορία που έχει καταληστεύσει τους ευρωπαϊκούς πόρους», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον Πρωθυπουργό
Νίκος Ανδρουλάκης