Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Νόμιζαν ότι θα μας έπιαναν στον ύπνο, αλλά είναι βαθιά νυχτωμένοι

Για την κατάσταση στα σύνορα του Έβρου με τους πρόσφυγες, αλλά και τις απειλές του Τούρκου ομολόγου του, Σουλεϊμάν Σοϊλού, μίλησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε στον ΣΚΑΪ πως η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κλείσει τα σύνορα ήταν επιβεβλημένη, ενώ αναφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηριστικούς στο καθεστώς Ερντογάν. 

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος χαρακτήρισε “ανίκανο” τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κρατήσει τα σύνορα, λέγοντας πως “θα δείτε τι έχει να γίνει από εδώ και πέρα στον Έβρο”, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε ότι “αυτά είναι όνειρα θερινής νυχτός”.

Και συνέχισε: “Με την κρίσιμη απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κλείσει τα σύνορα, εξέφρασε όλους τους Έλληνες. Είμαστε ψύχραιμοι και αποφασιστικοί. Η Ελλάδα είναι χώρα της ΕΕ. Τα σύνορα μας είναι και ευρωπαϊκά σύνορα και τα φυλάμε με κάθε τρόπο. Δεν είμαστε εμείς που εργαλιοποιούμε ανθρώπους και φυλακίζουμε δημοσιογράφους. Δεν περνάει κανείς από τον Έβρο. Προστατεύουμε την πατρίδα μας από εισβολή μεταναστών που χρησιμοποιούνται από το καθεστώς (σ.σ. Ερντογάν). Η απόφαση του Πρωθυπουργού ήταν επιβεβλημένη. Το καθεστώς της Τουρκίας προσπαθεί να οργανώσει προκλήσεις και προβοκάτσιες. Αν νόμιζαν ότι επειδή ήταν Καθαρά Δευτέρα θα έπιαναν την Ελλάδα στον ύπνο, είναι βαθιά νυχτωμένοι”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 3
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 12
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης