Πολιτική

Τι είπαν Παυλόπουλος και Δούρου στο Προεδρικό Μέγαρο

Εύσημα στη Ρένα Δούρου για τον ρόλο που έπαιξε και παίζει η Περιφέρεια στην ανθρωπιστική κρίση, από τον Προκόπη Παυλόπουλο, που υποδέχτηκε την Περιφερειάρχη Αττικής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος αφού συνεχάρη την κ. Δούρου για τις δυο διαλέξεις της στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, έκανε ειδική αναφορά σε δυο σημεία αυτών (των διαλέξεων) για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε επίπεδο Περιφέρειας: Το πρώτο αφορά, όπως είπε, την σχέση της Περιφέρειας με την Κεντρική Διοίκηση και το δεύτερο αφορά τον ρόλο της Περιφέρειας στην ανθρωπιστική κρίση, υπογραμμίζοντας, ότι ήταν πολύ σημαντικά και δίνουν και μια εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω, πράγμα πολύ σημαντικό αυτή την εποχή.

Από την πλευρά της, η περιφερειάρχης Αττικής, ευχήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η θητεία του να σφραγίσει την ιστορία της νεώτερης Ελλάδας, σε τόσο κρίσιμες στιγμές.

Δούρου: Εθνική προσπάθεια

Αναφερόμενη στον δεύτερο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η κ. Δούρου ανέφερε ότι «ήδη είχαμε κάποια δείγματα, με αφορμή τα αποθεματικά» και προσέθεσε ότι ο θεσμός «θα είναι παρών στην εθνική προσπάθεια».

«Νομίζω, και εκφράζω το σύνολο των περιφερειαρχών, ότι θα λειτουργήσουμε με εκείνον τον τρόπο, που θα αθροίσουμε στην δυναμική της προσπάθειας που κάνουμε για την πατρίδα», προσέθεσε.

Εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου η κ. Δούρου δήλωσε : «Είχαμε την ευκαιρία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μιλήσουμε αρκετή ώρα και να τον ενημερώσω διαζώσης για τη δουλειά που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, την Περιφέρεια Αττικής.

Μια δουλειά συστηματική, μια δουλειά σε βάθος που έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει χειροπιαστά αποτελέσματα.
Καθώς και για τον ρόλο των Περιφερειών της πατρίδας μας, που οφείλει να είναι εκείνος που θα συνδράμει την εθνική συλλογική προσπάθεια. Θέλω να πω ότι δίνουμε μια καθημερινή μάχη ενάντια και στις παθογένειες μιας δημόσιας διοίκησης που χρειάζεται έγκαιρα σοβαρές μεταρρυθμίσεις για να μην έχουμε, ανάμεσα στα τόσα πολλά, να αντιπαλέψουμε παθογένειες που αφορούν αδιαφάνεια και πελατειακές λογικές.

Ως έγκριτος συνταγματολόγος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όλα αυτά τα γνωρίζει, τα επισημαίνει και γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως η τοπική αυτοδιοίκηση αυτή τη στιγμή πρέπει να συνδράμει σε μια εθνική συλλογική προσπάθεια που υπερβαίνει τα ελληνικά σύνορα».
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες μέσα στο 2025 – Ακατανόητη η εμμονή στην άρνηση διαλόγου
«Από τα 27 αιτήματα των μπλόκων έχουν ικανοποιηθεί ήδη τα 16 και τα άλλα τέσσερα είναι σε  φάση επεξεργασίας», τόνισε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης 32
Παύλος Μαρινάκης: Το 2026 βρίσκει τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια χωρίς 309.000 αιώνιους φοιτητές
«Τα πράγματα αλλάζουν και οι μόνοι πρωταγωνιστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή οι φοιτητές και οι καθηγητές, παίρνουν πίσω όσα αυτονόητα ζητούσαν για δεκαετίες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης 10