Πολιτική

Τι λέει το έγγραφο του ΣΔΟΕ για τη Μαργαρίτα Παπανδρέου και τη λίστα Λαγκάρντ

Έγγραφο του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το οποίο, από την έρευνα των υπηρεσιών του σώματος «δεν υπάρχει» στη γνωστή λίστα Λαγκάρντ ή σε οποιαδήποτε άλλη λίστα το όνομά της ως δικαιούχου ή έχει προκύψει οποιοδήποτε στοιχείο που να συνδέει το όνομά της, έδωσε στη δημοσιότητα η κα Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του τέως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

Το έγγραφο υπογράφεται από τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Στυλιανό Στασινόπουλο και κατατέθηκε στο πλαίσιο εκδίκασης αγωγής της κας Παπανδρέου σε βάρος ηγετικών στελεχών του ΣΔΟΕ, καθώς και ΜΜΕ, δημοσιεύματα των οποίων την έφεραν ως δικαιούχο λογαριασμού 500 εκ. ευρώ, που περιλαμβανόταν στη λίστα Λαγκάρντ.

Στο ίδιο έγγραφο, ο υπογράφων δηλώνει στην κα Παπανδρέου ότι «ουδέποτε προέβην σε συνεντεύξεις ή αναφορές» σε ΜΜΕ «ότι δήθεν είστε δικαιούχος ποσού 500 εκατ. ευρώ ή άλλου ποσού, τα δε δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου που αναφέρονται στο πρόσωπό σας ουδεμία σχέση έχουν με τις έρευνες, τις οποίες έχει διενεργήσει η υπηρεσία μας».

Σημειώνει επίσης ότι «στη σχετική κατάθεσή μου στον Οικονομικό Εισαγγελέα, όπου αναφέρθηκε το όνομά σας στις 3-10-2012, αυτό δεν είχε προκύψει από σχετική επεξεργασία στοιχείων και συγκεκριμένα της λίστας Λαγκάρντ ή οποιασδήποτε άλλης λίστας αλλά αναφέρθηκε ως πληροφορία από διευθυντικό στέλεχος στις 2-10-2012 σε σύσκεψη διευθυντικών στελεχών της υπηρεσίας μου». Καταλήγει τονίζοντας ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση «με τις ασύστατες συκοφαντικές διαδόσεις εις βάρος σας, τις οποίες επικρίνω και εγώ από τη θέση μου».

Η πλευρά της κας Παπανδρέου τονίζει ότι το έγγραφο του ΣΔΟΕ τη δικαιώνει απόλυτα σε όσα υποστήριζε ότι τα δημοσιεύματα είναι ανυπόστατα και σκοπό είχαν να τη συκοφαντήσουν και να τη σπιλώσουν. Επίσης, μετά την αποδοχή του εγγράφου από την κα Παπανδρέου, ο κ. Στασινόπουλος εξαιρέθηκε της αγωγής, παραμένουν ωστόσο εκκρεμείς οι υπόλοιπες υποθέσεις εναντίον των υπολοίπων στελεχών του ΣΔΟΕ και των ΜΜΕ κατά των οποίων είχε στραφεί η ιδία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός στο ΠΑΣΟΚ μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις: Τσίπρας και Καρυστιανού αλλάζουν το πολιτικό σκηνικό
Όσον αφορά στην Μαρία Καρυστιανού, επισήμως στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να την αντιμετωπίζουν ως μία μητέρα που έχασε το παιδί της με τραγικό τρόπο σε ένα εγκληματικό δυστύχημα
Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκη Κεραμέως: Νέο πρόγραμμα στήριξης για 10.000 άνεργες γυναίκες με επιδότηση έως 80% του μισθού – Όλη η διαδικασία
Το συνολικό ύψος του προγράμματος ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που το καθιστά το μεγαλύτερο στοχευμένο πρόγραμμα ενίσχυσης της γυναικείας απασχόλησης που έχει υλοποιηθεί ποτέ
Η Νίκη Κεραμέως και η Τατιάνα Στεφανίδου
Τα μέτρα Μητσοτάκη για τους αγρότες και το plan B - «Κόκκινο» πανί τα μπλόκα και στο βάθος «δάκτυλος» ΚΚΕ
Το βλέμμα της κυβέρνησης είναι στραμμένο σήμερα συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής στον Παλαμά, με το μπλόκο της Νίκαιας να προτείνει κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα
Αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας 29