Πολιτική

Τι ζητά από την κυβέρνηση ο Κατρούγκαλος για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πριν προλάβουν να σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας από την συνάντηση που είχαν στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, «χτύπησε» ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Εξωτερικών ζητώντας να μην χαθεί λόγω αδράνειας και διγλωσσίας η «προωθητική για τα εθνικά συμφέροντα αξιοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Καταλογίζει διγλωσσία στα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη,αμφισημία, αντιφατικότητα και αδράνεια και ζητάει να ενημερωθεί για την παρακολούθηση της πιστής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών που κάνει το ΥΠΕΞ.

Επίσης ο κ. Κατρούγκαλος ζητά να ενημερωθεί για το πως προχωράνε οι εργασίες των επιτροπών που έχουν συσταθεί μεταξύ των δύο χωρών για τα εμπορικά σήματα και τα σχολικά βιβλία αλλά και εάν θα ενεργοποιήσει τη Τετραμερή Διάσκεψη με την Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Β. Μακεδονία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Kυριάκος Μητσοτάκης: Η τρυφερή φωτογραφία με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι στα Χανιά και οι ευχές για το «Χριστός Ανέστη»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, παρακολούθησαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου την Ακολουθία της Αναστάσεως στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Κορακιών στα Χανιά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι
Το πασχαλινό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη: Να ανοίξουμε τον δρόμο για την Ελλάδα της ελπίδας – Η πατρίδα χρειάζεται επανεκκίνηση
Στο μήνυμά του για το Πάσχα, ο Νίκος Ανδρουλάκης στάθηκε στο βαθύτερο νόημα των ημερών, τονίζοντας πως συμβολίζουν τη μετάβαση από την...
Νίκος Ανδρουλάκης 6
Σφοδρή επίθεση Καστανίδη σε Ανδρουλάκη: «Δεν θα καθορίσει την πολιτική μου παρουσία»
Ο πρώην υπουργός μιλά για «δολιότητα» πίσω από την πρόβλεψη για όριο θητειών και υποστηρίζει ότι η αλλαγή στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ έγινε για τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια
Χάρης Καστανίδης