Πολιτική

Τι ζητάει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στέλνει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (Human Rights Watch).

Η ΜΚΟ ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον τερματισμό της κακομεταχείρισης των ασυνόδευτων παιδιών, των άλλων αιτούντων άσυλο και των μεταναστών, όπως και των παιδιών με αναπηρίες.

Συγκεκριμένα, ζητάει από τον κ. Μητσοτάκη και τη νέα κυβέρνηση να τερματίσει «την παράνομη πρακτική της κράτησης ασυνόδευτων παιδιών με τη λεγόμενη προστατευτική κράτηση σε κελιά αστυνομικών τμημάτων και προαναχωρησιακά κέντρα σε όλη τη χώρα» και να βρει χώρους σε ανοικτές εγκαταστάσεις με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, να σταματήσει την πολιτική περιορισμού των αιτούντων άσυλο στα νησιά του Αιγαίου και να διατάξει την άμεση παύση των επαναπροωθήσεων και άλλων επιστροφών στην Τουρκία από την περιοχή του Έβρου.

Επίσης, προτρέπει την κυβέρνηση να σταματήσει την ιδρυματοποίηση των παιδιών με αναπηρίες και να διασφαλιστεί η συστηματική μετάβαση στην οικογενειακή φροντίδα και την ανεξάρτητη διαβίωσή τους.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι ο μόνος τρόπος για να αυξηθεί ο αριθμός ή η ταχύτητα επιστροφών στην Τουρκία είναι μέσω της αποδυνάμωσης των εγγυήσεων κατά της κακομεταχείρισης και της παράνομης επιστροφής, καθώς και μέσω της παραβίασης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και του δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Προβληματισμό εκφράζει η οργάνωση «Generation 2.0 RED»

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη συγχώνευση του υπουργείου Μετανστευτικής Πολιτικής και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οργάνωση «Generation 2.0 RED» εκφράζει τον προβληματισμό της «για τη διάθεση αντιμετώπισης των μεταναστών και των προσφύγων ως πιθανή απειλή για την κοινωνία» και ζητάει από τη νέα κυβέρνηση την υλοποίηση μιας πολιτικής ένταξης που θα αντιμετωπίζει τους πολίτες τρίτων χωρών «όχι ως αντικείμενα καταστολής, αλλά ως ισότιμους πολίτες με κατοχυρωμένα δικαιώματα, τα οποία χρήζουν διαφύλαξης και επέκτασης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 5
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης