Πολιτική

Τηλεοπτικές άδειες: Επιστολή Παππά στο ΕΣΡ για επίσπευση του διαγωνισμού

Επιστολή στο ΕΣΡ απέστειλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς με την οποία ζητεί την επίσπευση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. «Η επίσπευση του διαγωνισμού κρίνεται επιτακτική προκειμένου αφενός να τερματιστεί άμεσα η μη σύννομη λειτουργία των τηλεοπτικών παρόχων περιεχομένου και αφετέρου να διασφαλιστούν έσοδα για το Δημόσιο», τονίζει μεταξύ άλλων.

Ο κ. Παππάς με την επιστολή του προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), ζητά να οριστεί αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των πανελλαδικών τηλεοπτικών σταθμών.

Ο Νίκος Παππάς απευθύνεται στην Ανεξάρτητη Αρχή προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθεί άμεσα ο χρόνος δημοσίευσης της προκήρυξης του διαγωνισμού, οι προθεσμίες υποβολής φακέλων των υποψηφίων, οι ενδεικτικές ημερομηνίες διενέργειας του διαγωνισμού και χορήγησης των αδειών.

Στην επιστολή του, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υπογραμμίζει την υπ’ αριθμ. 95/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία κρίνει αντισυνταγματική την επ’ αόριστον ανοχή του παράνομου καθεστώτος ίδρυσης και λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών. Συγκεκριμένα, το ΣτΕ επικαλείται την προηγούμενη νομολογία του (αποφάσεις 3578/2010, 3253/2011, 237, 387/2012, 996, 4185/2013, 1923, 4615, 4809/2014, 2228, 2233, 2519, 2861-2862/2015 κ.ά), η οποία έκτινε ότι είναι αντισυνταγματική «η παράταση του καθεστώτος λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών επ’ αόριστον, χωρίς να έχουν προκηρυχθεί σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες και χωρίς θέσπιση εύλογης προθεσμίας ολοκληρώσεως της αδειοδοτήσεως των σταθμών αυτών», αφού προσβάλλει τις συνταγματικές αρχές του Κράτους Δικαίου και της Ισότητας.

Ο Νίκος Παππάς επισημαίνει, ακόμη, στην επιστολή του ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ για τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών και της τιμής εκκίνησής τους και καλεί την Αρχή να προβεί άμεσα στην επεξεργασία των συγκεκριμένων ζητημάτων, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός (όπως προβλέπεται στο νόμο 4339/2015, βάσει του οποίου θα γίνει η αδειοδότηση).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Παύλος Πολάκης μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση: «Δεν μασάω παλικάρια της φακής – Θα τα πούμε στο Εφετείο»
Ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή μετά από μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή
Ο Παύλος Πολάκης 10
Κώστας Καραμανλής: Είμαι στη διάθεση των αρχών για να λάμψει η αλήθεια – Η δήλωση του πρώην υπουργού
«Ο εφέτης ανακριτής Λάρισας, χωρίς να κάνει κάποια αξιολόγηση ή να διατυπώνει οποιαδήποτε κατηγορία, ζητά από τη Βουλή να εκτιμήσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες των διατελεσάντων υπουργών»
Κώστας Καραμανλής: Είμαι στη διάθεση των αρχών για να λάμψει η αλήθεια – Η δήλωση του πρώην υπουργού 16
Η Ελλάδα αναλαμβάνει από την Πρωτομαγιά την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – Οι 6 προτεραιότητες
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, η Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της μηνιαίας προεδρίας της, θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει το ισχυρό διπλωματικό της αποτύπωμα
Οι σημαίες της Ελλάδας και του ΟΗΕ